Hershey će kreirati prvi 3D štampač za čokoladu

Hershey će kreirati prvi 3D štampač za čokoladu

7641
0
PODELI
hershey

Najveći američki proizvođač čokolada The Hershey Company, poznatiji kao Hershey’s, u saradnji sa 3D systems treba da dizajnira i napravi prvi 3D štampač za čokoladu i druge jestive proizvode.

Hershey nije otkrio cenu ove saradnje sa 3D systems (kompanija koja se bavi proizvodnjom 3D štampača i sličnih proizvoda), kao ni kada će “odštampani” proizvodi biti dostupni krajnjim korisnicima.

Trodimenzionalni čokoladni proizvodi se prave topljenjem čokolade, njenim kaljenjem, a zatim se supstrat stavlja u dvodimenzionalne slojeve od 0.05mm.Čokolada je veoma težak materijal za 3D štampu zbog problema sa kontrolom temperature i viskoznosti same čokolade.

chocolate_1651583b

Prošle nedelje na CES-u je 3D Systems predstavio prvi 3D štampač bezbedan za hranu, LINKbarem tako tvrde. Štampa trodimenzionalne kolačiće. Koristi ink jet glavu za štampač da bi prelivao vodu preko finog sloja šećera, koji se onda stvrdne i rekristališe u kompleksne geometrijske objekte.

Britanska kompanija Choc Edge tvrdi da može da napravi čokoladnu kopiju vašeg lica koristeći 3D štampač, LINK.Ova  čokoladna replika vašeg lica košta 50 do 80 funti po jednom komadu to jest jednom dizajnu.

William Papa, potpredsednik i šef za Istraživanje i razvoj u kompaniji Hershey je rekao:“ Bilo da se radi o kreiranju novog oblika slatkiša ili razvijanju novog načina proizvodnje, mi prihvatamo oberučke nove tehnologije kao što je 3D štampanje, sa namerom da naše čuvene i vanvremenske čokoladne proizvode uvedemo u budućnost“.

Po skorašnjim informacijama korisnici Photoshopa će uskoro moći da kreiraju, obrađuju i štampaju 3D modele sa njihovog desktopa. Tako da u ne tako dalekoj budućnosti možda budemo bili u mogućnosti da štampamo hranu u udobnosti našeg doma. Ovo svakako podseća na replikatore iz Zvezdanih Staza 🙂

3D štampač za čokoladu i drugu hranu, dobra ideja ili ne? Procenite sami.

Izvor: The Telegraph

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR