Half-Life 3 neće biti ekskluzivan za SteamOS

Half-Life 3 neće biti ekskluzivan za SteamOS

899
0
PODELI
half-life-3-gordon-half-life-3-logo

Za sve koji su zabrinuti da će Half-Life 3 raditi samo na SteamOS operativnom sistemu nema razloga za brigu. Greg Coomer iz Valve-a nas uverava: “Nećete videti naslov visokog profila koji će biti SteamOS ekskluziva od nas. Nećemo raditi ovakve stvari.

Valve predstavnik je u intervjuu za IGN dao još detalja o tome šta korisnici mogu da očekuju od SteamOS-a. Filozofija da ne bude ekskluzivnih naslova će važiti i za tzv. “third-party” developere.”Kad god razgovaramo sa našim third-party partnerima, ohrabrujemo ih da prave igre koje će radiiti na što više platformi, a ne samo na našoj”, rekla je Anna Sweet iz Valve-a.

2367112-2367105-half_life

“Mislimo da se potencijalni kupci nalaze svuda, a oni bi želeli da plasiraju njihove igre tamo gde ima kupaca. To se kosi sa našom celom filozofijom,to da lansiramo nešto što je ekskluzivno samo za SteamOS ili Steam Machine.”

Valve ima krajnji cilj da njihov operativni sistem bude” agnostičan koliko je moguće što se tiče platforme i sadržaja” , rekao je Coomer. “Nije potrebno odreći se ovoga sa svakom novom generacijom tehnologije ili barem se malo odreći”. Ukazao je na to da manji, nezavisni developeri možda nemaju resurse da razvijaju igre za vise od jedne platforme, ali za sve ostale ”bi bilo prilično glupo ograničiti ih na jednu platformu”.

Radi podsećanja, pogledajte video gde se demonstrira upravljanje u nekim igrama na Steam kontroleru:

Kakvo je vaše mišljenje o ovakvom stavu Valve-a?

Izvor: Gamespot

 

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR