Hakovao Mark Zuckerbergov Facebook profil

Hakovao Mark Zuckerbergov Facebook profil

1185
7
PODELI

Palestinski ekspert za informacione sisteme kaže da je bio primoran da prijavi bag preko Facebook profila Marka Zuckerberga, nakon što je sigurnosni tim odbio da prizna grešku koja omogućava da bilo ko piše po “zidu” profila svakog korisnika.

Ovaj propust, koji je prijavljen od strane čoveka koji se zove Khalil, omogućava bilo kom Facebook korisniku da piše šta god poželi na zid drugih korisnika – čak i kada ga nemaju u listi prijatelja. On je prijavio ovaj sigurosni propust preko zvaničnog formulara za prijave na Facebook-u, koji nudi nagradu od najmanje 500$ za prijavu ispravnog sigurosnog propusta.

Ipak, sigurosni tim ove društvene mreže nije želeo da prizna grešku, iako je Khalil priložio svoj post koji je postavio na profilu neke nepoznate devojke koja studira na istom koledžu kao predsednik Facebook-a – Mark Zuckerberg.

 

Facebook bag 00

 

 

“Izvinite, ali ovo nije bag,” odgovorio je sigurosni tim na drugi Khalilov izveštaj, koji se ponudio da učini to isto na nekom probnom računu na Facebooku.

Nakon što je dobio odgovor, Khalil tvrdi da nije imao drugog izbora nego da demonstrira na zidu Marka Zuckerberga.

Facebook bag 01

 

 

Samo par minuta nakon postavljanja posta, Khalil kaže da je dobio odgovor od inžinjera na Facebook-u koji mu je tražio detalje o ovom propustu. Njegov račun je blokiran dok je sigurosni tim požurio da zatvori ovu “rupu”.

Nakon što je primio treći izveštaj za bagove, sigurosni inžinjer Facebooka je najzad priznao ovaj propust, ali je rekao da Khalil neće biti plaćen jer je njegov čin prekršio pravila rada (TOS) Facebook-a.

Između drugog i trećeg slanja izveštaja, Khalil je čak napravio i video kojim prikazuje kako se iskorišćava ovaj sigurosni propust.

 

 

Na kraju, Khalil je dobio nazad svoj Facebook račun, ali bez nagrade što je otkrio ovaj ozbiljan problem.

 

Izvor: RT

7 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR