Hakeri porazili Apple-ov Touch ID senzor

Hakeri porazili Apple-ov Touch ID senzor

1240
0
PODELI
Apple Touch ID

Samo jedan dan nakon što je iPhone 5S krenuo u prodaju, grupa hakera iz Nemačke tvrdi da je uspešno zaobišla biometrijski senzor koji je implementirao Apple i nazvao ga Touch ID, koristeći “lako dobavljiva sredstva”.

Chaos Computer Club je izjavio kasno u subotu da je porazila sigurosni sistem uređaja tako što je napravila fotografiju otiska prsta vlasnika iPhone-a sa staklene površine i iskoristila tu sliku da zaobiđe sigurosni sistem. Senzor, koji se nalazi u samom home tasteru, menja četvorocifreni kod za otključavanje telefona i omogućava kupovinu na iTunes Store-u.

“Ovo ponovo demonstrira da otisak prsta nije dovoljno dobra zaštita i treba izbegavati takav oblik zaštite”, napisala je grupa na svom blogu i navela više detalja:

Otisak prsta korisnika je prvo fotografisan u rezoluciji od 2400dpi. Slika je potom očišćena, invertovana i laserski odštampana na providnoj foliji u rezoluciji od 1200dpi. A onda je odštampani otisak prsta premazan lateksom. Nakon što se lateks stvrdnuo, razlepljen je sa folije, disano je na njega kako bi se blago navlažio. Takva kopija otiska prsta je onda upotrebljena za otključavanje iPhone-a. Ovo funkcioniše na svim senzorima na tržištu, uz manje varijacije.

Apple Touch ID

“Nadamo se da će ovo najzad ukloniti iluzije kod ljudi da je otisak prsta sigurna zaštita”, rekao je Frank Rieger, član grupe CCC. “Vrlo je glupo koristiti nešto što ne možete izmeniti i što ostavljate svuda za sobom, kao zaštitni ključ.”

Nije još uvek jasno da li će grupa skupiti nagradu koja je obećana na sajtu IsTouchIDhackedyet.com. Vlasnik sajta, Nick DePetrillo, je rekao da čeka da grupa postavi video razbijanja zaštite kako bi odlučili da li im ide nagrada.

Video koji je postavila grupa:

 

Apple još uvek nije dao nikakvu izjavu u vezi sa ovim slučajem.

 

Izvor: Cnet

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR