GTA 5 na PC-iju na jesen kaže nVidia

GTA 5 na PC-iju na jesen kaže nVidia

1570
10
PODELI
GTA 5 art

GTA 5 verzija za PC će se pojaviti ove jeseni uporedo sa konzolnim verzijama, barem po nekim insajderima iz kompanije nVidia.

“PC gameri pripremaju svoje sisteme za nadolazeće hit naslove iz popularnih franšiza ove jeseni, kao što su Call of Duty: Ghosts, Grand Theft Auto 5 i Assassin’s Creed 4”, rekao je Chris Evenden iz nVidije, viši direktor za odnose sa investitorima tokom razgovora o finansijskim izveštajima prošle nedelje. Transkript razgovora se nalazi na ovom linku.

Koliko nVidia ovo može sa sigurnošću da tvrdi nije jasno u ovom trenutku, ali nVidia blisko sarađuje sa kompanijama koje prave velike igre da bi osigurala da drajveri za njihove grafičke kartice budu ispeglani pre izlaska hit igračkih naslova.

Ako GTA 5 izađe za PC otprilike u isto vreme kad i konzolne verzije, to će biti presedan i veliko iznenađenje. GTA 4 je izašao za PC sa zakašnjenjem od 6 meseci u odnosu na konzolne verzije, a Red Dead Redemption uopšte nije izašao za PC.

PC gameri koji su fanovi Rockstar naslova su naravno zabrinuti sa time da li će GTA 5 izaći za PC ili ne i zato je na sajtu Change.org pokrenuta peticija, koju je dosad potpisalo 315,031 PC gamera. Peticija je naravno za to da Rockstar napravi PC verziju GTA 5.

Rockstar nije izdao još nikakvo zvanično saopštenje o mogućoj PC verziji GTA 5.

Grand Theft Auto 5 izlazi za PS3 i Xbox 360  17. septembra.

Da se malo podsetimo evo GTA 5 gameplay trailera ponovo:

Da li se i vi nadate da će se GTA 5 ipak pojaviti i za PC?

Update:

Nvidia Senior PR Manager Bryan Del Rizzo je dao sledeću izjavu da razjasni prethodnu izjavu: ”Obratite pažnju, tokom našeg sastanka o finansijskim izveštajima naš tim za odnos sa investitorima je dao listu važnih igara koje gameri željno iščekuju za PC ove jeseni i uključio GTA 5 na tu listu. Ova izjava je data sa namerom da se iskaže entuzijazam za industriju igara generalno i nije bila namera da izjava predstavlja specifično znanje i informacije koje poseduje NVIDIA. NVIDIA nema nikakvih informacija o bilo kakvoj mogućoj PC verziji i datumu izlaska GTA 5 za PC. Duboko žalimo što smo napravili grešku prethodnom izjavom.”

Deo “nije bila namera” možda i ostavlja neke sumnje, ali “nema nikakvih informacija” je prilično jasno. Tako da možemo samo da nagađamo kada će se i da li će se uopšte GTA 5 pojaviti za PC. 

Izvor: Eurogamer, PCGamer

10 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR