Grim Fandango remastered će se pojaviti i za PC

Grim Fandango remastered će se pojaviti i za PC

1010
0
PODELI
gfheader

Kultna avantura iz 1998. Grim Fandango, od nekadašnjeg LucasArts-a i Tim Schafer-a, će se u remastered izdanju pojaviti i za PC, Mac i Linux.

Na Sony koneferenciji na E3 sajmu prošlog meseca, sada presednik Double Fine razvojnog studija, Tim Schaffer, je najavio da radi na remastered verziji svoje kultne avanture i da će se pojaviti za PS4 i PS Vita konzole. No, sada je Double Fine potvrdio da će se ova čuvena avantura pojaviti i za PC. Verzije za sve platforme će se pojaviti u isto vreme, još je potvrdio Double Fine Productions.

Schafer, koji je bio glavni dizajner na Grim Fandangu 1998, je otkupio prava na igru prošle godine, nakon što je Disney zatvorio LucasArts.

Grim Fandango je jedna po poslednjih najboljih avantura sa kraja 90-ih godina. Iako je imala tada slabu prodaju, postala je kultna igra i fanovi su je tokom godina podržavali neoficijelnim patchevima i update-ovima. Double Fine je izjavio da radi na tome da neke od ovih patcheva uvrsti u remastered verziju igre.

Za sve one koji nisu upoznati sa ovom sjajnom igrom koja za temu ima meksički folklor i Dan Mrtvih, evo Grim Fandango retrospektive koju je objavio Double Fine:

Za sada nije poznato kada će se tačno pojaviti ova remastered verzija Grim Fandanga.

Jedva čekamo!

Izvor: PC Gamer 1, PC Gamer 2 

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR