Grand Theft Auto (GTA) naučio dečaka kako da spasava živote

Grand Theft Auto (GTA) naučio dečaka kako da spasava živote

775
0
PODELI
grand-theft-auto-v-3

Grand Theft Auto (GTA) serijal igara je uvek bio na udaru onih koji se suprotstavljaju nasilju u video igrama i koji optužuju ovakve video igre za sve nasilne i opasne stvari koje tinejdžeri rade. Ipak, ispostavilo se da je video igra, GTA, naučila dečaka od 11 godina iz Irske nekoliko stvari koje su mu pomogle da spasi život njegovog dede.

Dečak se zove Charley Cullen i njegov deda ga pokupio iz škole i vozio kući. Kada su bili na samo oko 500 metara od kuće kola su upala u jarak. Dečko je izjavio je sledeće:

“Mislio sam da se radi o prvoaprilskoj šali , jer se ovo desilo 1. aprila. Ali kada je moj deda jednostavno spustio glavu i kada su mu ruke skliznule sa volana, znao sam da se ne radi o šali. Zgrabio sam volan i izvukao kola nazad na put”.

Iako je Charlie preuzeo kontrolu nad volanom, njegov deda je još uvek držao stopalo na gasu i kola su krenula da ubrzavaju, ne da usporavaju.Onda je dečak usmerio kola ka kapiji koja se nalazila ispred obližnje zgrade i tako zaustavio kola. Posle toga je uspeo da probudi dedu i pomogao mu da dođe do kuće tako što ga je nosio nekih 50 metara.

I Charlie i njegov deda su pretrpeli neke povrede, dečko je zaradio frakturu lobanje. Deda ne zna zašto je izgubio svest i izjavio je da je čudo da su obojica preživeli i pretrpeli samo manje povrede.

 Charley Cullen je izjavio da je sve ovo znao da uradi jer je igrao GTA, gde je često najbolji način da se uspori da se kola usmere ka zgradi.

Izgleda da i nasilne video igre mogu da budu korisne 🙂 Šta vi mislite?

Izvor: Fudzilla

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR