Google zvanično najavio Android Wear (video)

Google zvanično najavio Android Wear (video)

767
2
PODELI

Kako je i obećao, Google je zvanično najavio svoju verziju Android softvera, pod imenom Android Wear, specijalno izrađenu za nosive uređaje, pre svega pametne satove.

Breaker

Poput Google Now na pametnom satu, Android Wear je dizajniran da blagovremeno pruža informacije i to baš kada je to najvažnije – postove sa društvenih mreža, poruke sa četa i obaveštenja u vezi sa vestima ili porukama.

Kao i njegov rival u svetu pametnih satova koji dolazi iz Samsunga, Android Wear ima veliki fokus na bavljenje fizičkih aktivnosti, pa omogućava praćenje utrošenih kalorija, pređeni put, kao i to da li trčite, hodate ili vozite bicikl.

Za developere postoji novi odeljak na Android Developers sajtu koji se fokusira na to kako da u svoje aplikacije implementiraju podršku za notifikacije na Android Wear pametni sat, mada Google kaže da će, zbog načina pristupa notifikacijama, većina aplikacija odmah raditi sa Android Wear.

Iako Google još uvek nije najavio svoj pametni sat, rekao je da radi sa proizvođačima poput Asus, HTC, LG, Motorola i Samsung kako bi napravio uređaje, dok će čipove praviti Broadcom, Imagination, Intel, Mediatek i Qualcomm. Čak će i modni brendovi praviti svoju verziju Android Wear, poput Fossil Grupe.

 

Biće ovo uzbudljiva godina za nosive uređaje. Da li vi željno iščekujete neki od pametnih satova?

 

Izvor: Android Central

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR