Google zaposlio Playstation 3 hakera

Google zaposlio Playstation 3 hakera

719
0
PODELI

Kompanija Google zaposlila je hakera koji je zaslužan za razbijanje mera zaštite protiv piraterije Playstation 3 igara, kako bi radio na najnovijem projektu koji se tiče sigurnosti, pod nazivom Project Zero.

Breaker

Džordž Hoc, poznatiji pod nadimkom GeoHot, pridružuju se timu posvećenom da “poboljša sigurnost bilo kog softvera od kog zavisi veliki broj ljudi, posebno se fokusirajući na tehnike, ciljeve i motive napadača”, glasi saopštenje istraživača iz Google-a, Krisa Evansa.

GeoHot

“Trebali bi da koristite internet bez straha da će neka druga osoba iskoristi propust u softveru i zarazi vaš računar, ukrade poverljive podatke ili nadgleda vašu komunikaciju”, napisao je Evans.

Project Zero ima za cilj da locira slabosti u softveru i upozori developere. “Kada izveštaj o propustu postane javno dostupan (mahom kada se izbaci ispravka), moćiće da se beleži vreme za koje se propust ispravi, prati diskusija o propusti i vrši pregled pronađenih propusta i pucanja aplikacije”, objašnjava Evans.

Ovo je preokret za Hoc-a, koji je postao ozloglašen kada je 2011. godine razbio PS3 “root ključeve” i postavio ih na internet. Sony je tužila Hoc-a par meseci kasnije, što je rezultovalo sporazumom da Hoc trajno prestane da hakuje proizvode kompanije Sony.

 

Izvor: Polygon

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR