Google Street View na kamili

Google Street View na kamili

850
0
PODELI

Google Street View kamere montirane su na automobile, brodove, nosili su ih i ljudi na leđima, a sada se stavljaju i na kamile. Google je nedavno započeo snimanje Arabijske pustinje, a kako bi sprečio potencijalne probleme pri snimanju ovakvog okruženja, tim Google Maps postavio je svoju Trekker kameru na leđa kamile Raffia. Ova kamila sigurno, do sada, nije nosila nešto slično na svojim leđima.

Breaker

Rezultat ovakve saradnje je fantastičan obilazak pustinje Liva, dok unikatna perspektiva pruža osećaj kao da se tamo nalazite i jašete na kamili. Kada se gledaju fotografije, vidi se Rafijina senka zajedno sa Indijskim vodičem koji je vodio 10-ogodišnju kamilu ovom pustinjom. The National izveštava da je snimanje počinjalo u 6 sati ujutru. To se itekako isplatilo, jer je omogućilo spektakularan pregled pustinjskih dina i bezgraničnog pustinjskog prostranstva. U zavisnosti od toga gde počnete sa pregledom, možda ćete se zapitati ko je usamljeni čovek u daljini.

Google Street View 01

Da li je možda fata morgana? Ali ukoliko bolje pogledate, lice čoveka je zamagljeno, što znači da je identitet te osobe za sada nepoznat. Možda je tu kako bi pomogao i usmerio kamilu kojom putanjom da putuje.

Google Street View 02

Ukoliko teško podnosite vrućinu, a željni ste da pogledate kako iz prve ruke izgleda pustinja, ovo je odlična prilika.

 

 

Izvor: TheVerge

 

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR