Google Smartwatch će možda biti predstavljen ovog meseca

Google Smartwatch će možda biti predstavljen ovog meseca

825
0
PODELI
Google-Nexus-Smartwatch

Google smartwatch (pametni sat) će možda biti predstavljen ovog meseca zajedno sa specijalnom verzijom Android operativnog sistema.

Google je u saradnji sa LG-ijem radio na smartwatch uređaju koga će pokretati operativni sistem prilagođen pametnim satovima. Ovaj OS je dizajniran specifično za uređaje koji se nose na ruci. I Google Smartwatch i specijalna verzija Androida bi trebalo da budu predstavljeni ovog meseca.

Kada Google predstavi svoj pametni sat, to će verovatno uraditi na način sličan kako je to uradio za Google Nexus. A to znači da će kontrolisati dizajn, operativni sistem i budući razvoj, a za LG će ostati da se koncentriše na proizvodnju i hardverske specifikacije. Zašto menjati nešto u partnerstvu Google – LG koje je odlično funkcionisalo za Nexus 4 i Nexus 5 pametne telefone.

Google-Smartwatch

Očekuje se da će Google implementirati i novi Google Now glasovni asistent u Google smartwatch, kao i da će neke od ključnih funkcija biti moguće povezati sa Google Glass naočarima. Za sada se ipak ne zna ništa konkretno, a više potpuno tačnih informacija će biti kada Google zvanično predstavi Google smartwatch, kao i buduće planove za njega.

Tržište pametnih satova je u razvoju i procenjuje se da će vredeti preko $19 milijardi dolara do 2018. godine. I mnogi proizvođači će hteti deo ovog kolača. Samsung je skoro predstavio svoj Samsung Galaxy Gear 2 pametni sat na nedavno završenom Mobile World Congress (MWC) sajmu u Barseloni.

Izvor: Geeky Gadgets

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR