Google radi na samostalnom kućnom asistentu „Chirp“

Google radi na samostalnom kućnom asistentu „Chirp“

1527
0
PODELI

Re/Code izveštava da će se ovaj uređaj razvijati pod kodnim imenom „Chirp“, ali nije još uvek sigurno da li će biti naziv biti promenjen pri završetku projekta.

Predpostavlja se da će imati sličan dizajn kao Google OnHub bežični ruter. Uprkost Google marketing kampanji da OnHub priča kao čovek, on u stvari ipak ne pruža glasovnu interakciju za razliku od Amazon Echo koji to radi preko Alexa digitalnog asistenta.

Google kaže da je spreman da ponudi sličan proizvod i da iskoristi rastuću potražnju za glasovnim kontrolama na pametnim kućnim uređajima, kao što to već nudi Amazon.

Google već nudi glasovne mogućnosti na Androidu, koje se mogu aktivirati rečima „OK Google“. Na primer, nakon „OK Google“, recite „Take me to the home“ i on će vam odmah na mapi ukazati putanju do vaše adrese stanovanja, zahvaljujući prethodno prikupljenim podacima. Ukoliko je ovo tačno, najverovatnije će nas ova komanda „OK Google“ voditi i kroz naš dom.

OK Google

„Chirp“ će integrisati Google servise za pretragu i glasovne mogućnosti. Korišćenjem novih sredstava za prikupljanje podataka o svojim korisnicima, sličnih funkcionalnosti kao Echo, omogućavaće pristup informacijama o muzičkim ukusima korisnika, kupovnim navikama i slično.

Uređaj će krenuti sa prodajom kasnije ove godine, ali će Google možda ponuditi kratak pregled samih speciifikacija na I/O konferenciji za programere koja se održava sledeće nedelje.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR