Google predstavio tablet sa 3D skenerom okoline

Google predstavio tablet sa 3D skenerom okoline

790
0
PODELI

Google-ov Project Tango pametni telefon koristi razne senzore kako bi “video” i mapirao svet oko sebe u tri dimenzije, a sada je Google predstavio tablet sa istim funkcijama.

Breaker

Project Tango Tablet, predstavljen danas, dolazi četiri meseca nakon što je Google najavio eksperimentalni pametni telefon, koji se koristi za mapiranje unutrašnjosti objekata, što nudi nove mogućnosti za pravljenje igara. Tablet će biti ponuđen po ceni od 1.024 dolara u kompletu za razvoj u toku ove godine, a Google pravi hiljade primeraka, što je napredak u odnosu na 200 pametnih telefona koji su podeljeni u martu.

Tablet se pravi u saradnji sa kompanijom Nvidia i poseduje displej od 7 inča, Tegra K1 procesor, 4GB RAM memorije, 128GB interne memorije i LTE povezivanjem. Naravno, najveća razlika u odnosu na druge tablet računare je kamera i senzor za dubinu, koji omogućavaju tabletu da prati položaj i započne merenje/snimanje svog okruženja kako bi napravio trodimenzionalnu mapu unutrašnjosti objekata. Google je ponudio brojne ideje za šta se ova funkcija može koristiti, ali glavna prednost je, izgleda, pravljenje mapa unutrašnjosti javnih ustanova. Ipak, Google želi da razvojni timovi eksperimentišu i inoviraju. “Ovi kompleti za razvoj su namenjeni profesionalnim razvojnim timovima koji su zainteresovani za istraživanje budućnosti prenosivih 3D snimača”, izjavio je Google.

Kada je Google Advanced Technology and Projects grupa (ATAP) predstavila Tango pametni telefon, naglasila je da je tehnologija još uvek u začetku. Ali nestrpljenje da ovakve uređaje isporuči razvojnim timovima govori da Google ozbiljno želi da implementira mogućnosti Tango telefona u buduće pametne telefone dostupne širokoj javnosti.

Predstavljajući novi tablet, ATAP grupa je izjavila: “Budućnost je neverovatna.”

 

Izvor: The Verge

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR