Google predstavio project Tango

Google predstavio project Tango

852
1
PODELI

Google je predstavio project Tango, poslednju inovaciju koja stiže od tvoraca project Ara. Ovaj uređaj može da prati kretanje u okolini i na taj način u realnom vremenu stvori 3D mapu okruženja.

Breaker

Ovo bi moglo biti izuzetno korisno za beleženje raznih kretanja u zatvorenom prostoru i pravljenje vrlo realističnih video igara.

Google Project Tango

Ova tehnologija nije nova, ali je sve do sada zahtevala prilično mnogo struje nego što je mogla baterija telefona da pruži. Zahvaljujući Movidius-ovom Myriad 1 vision procesoru, Google je uspeo značajno da smanji potrošnju i omogući implementaciju ovakve tehnologije u mobilni uređaj. Prototip, telefon od 5 inča, je opremljen specijalnim senzorima koji mogu zabeležiti par hiljada merenja po sekundi. Ovi senzori u kombinaciji sa gore navedenom tehnologijom stvaraju ovakvu magiju:

Google je u potrazi za programerima i razvojnim timovima koji jedva čekaju da iskoriste ovu novu funkcionalnost. Trenutno postoji 200 primeraka koji su dostupni, i ukoliko je ideja razvojnog tima dobra, Google će poslati primerak. Ali trenutno zbog FCC regulativa, samo pravna lica mogu učestvovati u razvoju.

 

Izvor: Android Police

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR