Google predstavio Chromecast

Google predstavio Chromecast

11320
1
PODELI

Google je juče na novinarskoj konferenciji predstavio mnogobrojne novine u svetu Android-a, a jedna od najvećih je Chromecast!

Šta je zapravo Chromecast? Chromecast je jedan vrlo mali uređaj, veličine flash memorije, koji se priključi na HDMI ulaz Vašeg TV-a i omogućava da korisnici vrlo jednostavno šalju multimedijalni sadržaj sa svog mobilnog telefona ili tableta. Trenutno su podržani YouTube, NetFlix, Pandora, Play Music, Play TV, Play Movies i Chrome na računarima, ali će se taj spisak proširiti jer su razvojne biblioteke već dostupne developerima. Odlična stvar je što sadržaj ide direktno na ekran vašeg TV-a, dok na svom telefonu onda možete raditi nešto drugo. Najbolje od svega je što Chromecast košta samo 35$ (ali je dostupan trenutno samo u Americi).

 

Chromecast pregled 01

 

 

Chromecast dongle je vrlo jednostavan. Na jednom kraju se nalazi HDMI, dok je na drugom microUSB port koji služi za napajanje samog uređaja.

MicroUSB kabl i adapter za napajanje dolaze u pakovanju sa uređajem. Tako da microUSB kabl možete ubosti u Chromecast, a drugi kraj u TV kako bi se napajao direktno iz njega. Druga mogućnost je da ga povežete direktno na strujnu utičnicu preko adaptera za napajanje.

 

Chromecast pregled 02

 

Uređaj se oslanja na WiFi konekciju, pa će Vam biti neophodna kućna WiFi mreža kako bi on radio. Međutim, Chromecast pravi sopstveni WiFi hotspot na koji se mobilni uređaji ili računari mogu povezati. Chromecast je kompatibilan sa Android, iOS, Windows, OSX i Chrome uređajima.

Evo i videa koji prikazuje kako Chromecast radi:

 

Izvor: SlashGear

 

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR