Google poboljšava sigurnost aplikacija na Androidu

Google poboljšava sigurnost aplikacija na Androidu

696
0
PODELI

Android poseduje više nivoa zaštite od štetnih uticaja, ali poslednji deo slagalice je mogućnost Androida da verifikuje aplikacije (Verify Apps). I dok samo oko 0.5% aplikacija pokrene ovaj sigurosni mehanizam, i dalje predstavlja odličan mehanizam za zaštitu ukoliko se koriste aplikacije sa nepoznatih izvora.

Breaker

Verify Apps mogućnost, dostupna na Android uređajima koji koriste Android 2.3 i novije, skenira aplikacije i traži poznate potpise štetnih aplikacija u toku njihove instalacije. Sada je Google proširio tu mogućnost, pa Verify Apps konstantno nadgleda uređaj. To znači da će pored upozorenja u toku instalacije aplikacija uređaj konstantno nadgledati instalirane aplikacije i upozoriti ukoliko neka od njih pokuša nešto sumnjivo.

Android Verify Apps

U praksi to znači da će nova funkcionalnost imati minimalan uticaj na krajnjeg korisnika. Google navodi da će nakon upozorenja o štetnosti aplikacije samo 0.18% korisnika potvrditi instalaciju maliciozne aplikacije. A lista poznatih malicioznih potpisa se konstantno unapređuje, pa će svi korisnici uređaja sa Android OS biti žaštićeni.

Nova verzija Verify Apps je već krenula sa instalacijom na brojnim uređajima putem Google Play servisa.

Ovo je odlična vest za sve korisnike Android uređaja, jer će moći lagodno da koriste svoje uređaje bez bojazni od virusa, bilo da je takav strah opravdan ili ne.

 

Izvor: XDA

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR