Google objavio 64-bit Chrome web browser

Google objavio 64-bit Chrome web browser

1209
0
PODELI
chrome-64-bit

Google je u utorak objavio 64-bit Chrome za Windows i time ovaj popularan web browser prebacio u 64-bitnu sferu. Morate posebno da skinete 64-bit Chrome, ako želite da ga koristite, DOWNLOAD LINK.

Nova verzija, Chrome 37, treba da iskoristi sve prednosti 64-bitnih procesora koji su prisutni poslednjih 10 godina. Problem sa kompatibilnošću pluginova je razlog zašto posebno morate da skinete 64-bitnu verziju Chrome web browsera da bi ga koristili. 64-bit Chrome za Mac računare, za sada ostaje samo projekat u razvoju.

64-bit Chrome je 15% brži u dekodovanju HD video sadržaja na YouTube-u i to bi svi korisnici trebalo da primete.Takođe je manje podložan blokiranju i crash-ovanju,a  sada i može i da predvidi neke tipove hakerskih napada i spreči ih.

Nova verzija totalno ukida podršku za 32-bitne pluginove kao što su recimo Microsoft Silverlight ili Adobe Flash Player. Chrome ima svoju verziju Adobe Flash Playera, sada integrisanu u sam browser, što znači da sa ovim najčešće korišćenim pluginom neće biti problema, ali ostali neće raditi.

64-bit Chrome 37 donosi i veliku promenu na polju prikaza teksta i sada koristi Microsoft DirectWrite tehnologiju koja dozvoljava viši kvalitet slike i hardverski rendering.

Chrome 37 je takođe zakrpio i nekoliko sigurnosnih propusta, za čije je otkrivanje Google platio $51.000 security testerima.

Ako želite da isprobate 64-bit Chrome web browser, evo još jednom DOWNLOAD LINKA.

Izvor: CNET

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR