Google i LG sklopili sporazum o korišćenju patenata

Google i LG sklopili sporazum o korišćenju patenata

754
0
PODELI

Sporovi oko patenata stalno zadaju glavobolju u industriji pametnih telefona, ali Google i LG Electronics sigurno neće biti u sukobu u skorije vreme. Ova dva tehnološka giganta su objavila dugoročni sporazum o međusobnom korišćenju patenata.

Breaker

Sporazum ne obuhvata samo patente u vezi sa pametnim telfeonima, već uključuje i druge brojne proizvode i tehnologije. Uzevši u obzir da Google sada ima proizvode u oblasti automatike i TV proizvoda, a da LG ima dugu istoriju na polju elektronike za široku potrošnju i da je uticajan Android partner, čini se kao fer dogovor.

Dogovor obuhvata sve postojeće patente koje kompanije poseduju i proširuje se na sve patente koji će biti podneti u narednih 10 godina. Google i Samsung su nedavno potpisali sličan sporazum 2014. godine sa ciljem da se uspostavi bolja saradnja i ne stvara sukob.

google-will-likely-have-another-new-nexus-smartphone-in-time-for-the-holidays-early-reports-suggest-lg-will-make-the-device

Ove dve kompanije su u veoma dobrim odnosima od kako je LG napravio Nexus telefone. Ovaj sporazum govori o tome da su dva giganta veoma srećna međusobnom saradnjom i da će ovaj dogovor biti koristan za obe strane.

 

 

Izvor: Android Authority

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR