Google I/O 2016 – Predstavljen Allo, pametna aplikacija za razmenu poruka

Google I/O 2016 – Predstavljen Allo, pametna aplikacija za razmenu poruka

2283
0
PODELI

Hangouts je Google-ova unificirana aplikacija za razmenu poruka, ali stiže nešto potpuno novo. Na Google I/O 2016 događaju predstavljen je Allo. U pitanju je klijent za poruke koji se vezuje za broj telefona (poput WhatsApp i Viber). Google je implementirao i par zanimljivih mogućnosti, poput Google Asistenta i, naravno, stikera!

Google Allo 02

Više nećete morati da pišete sve velikim slovima kako biste nešto “glasno” naglasili. Korišćenjem slajdera možete uvećavati ili smanjivati svoj tekst u porukama – vikanje i šaputanje. Prisutno je i pregršt stikera, koje su izrađivali nezavisni umetnici.

Allo će predlagati i pametne odgovore na poruke na osnovu vaše istorije dopisivanja. Predlozi će biti sve bolji što duže koristite Allo, a može da predlaže i emoji-je i stikere. Predikcija će se zasnivati i na tekstu i na porukama. To znači da ako vam neko pošalje sliku, Allo će prepoznati šta je na slici i predložiti odgovor. To nije jedina pametna mogućnost ove aplikacije, već ima i ugrađen Google Asistent. To je Google chatbot, o kome se govorilo u glasinama u poslednje vreme.

Google Allo 03

Asistent u Allo pruža pristup Google servisima i podacima direktno u okviru prozora za čet. Bot za vas može da izvuče podatke sa mape, fotografije i još puno toga, kako bi to prosledili drugima. Ukoliko želite da pričate direktno sa Google Asistentom, možete. Možete ga pitati o sportu, filmovima, muzici, šta god poželite.

Iz ugla privatnosti, Google je naglasio da je kompletan saobraćaj u okviru Allo enkriptovan od jednog do drugog kraja. Obrisane poruke su trajno obrisane.

Google Allo 04

 

Allo izlazi ovog leta i biće dostupan za Android i iOS, zajedno sa aplikacijom pod nazivom Duo. Navodno, Hangouts će i dalje postojati u kombinaciji sa ove dve aplikacije.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR