Google I/O 2016 – Android Instant Apps, proba aplikacije bez instalacije

Google I/O 2016 – Android Instant Apps, proba aplikacije bez instalacije

2923
0
PODELI

Zamislite kada ne biste morali da skinete svaku aplikaciju kako biste je samo isprobali? Koliko bi bilo praktično da bilo koju aplikaciju možete koristiti ili isprobati u okviru svog internet pregledača?

Google je predstavio Android Instant Apps, novu opciju koja omogućava da se aplikacije koriste bez prethodne instalacije. Aplikacije koje podržavaju ovu mogućnost će biti napravljene iz modula, tako da se mogu pokretati brzo, bez prethodne instalacije, sa minimalnim korišćenjem pristupa internetu, učitavanjem samo u tom trenutku neophodnih modula.

Odličan primer prikazan je na I/O sajmu – pretraga kamere za kupovinu preko Google-a, odabir linka otvara samo deo aplikacije koji je zadužen za prikaz konkretno tog artikla, umesto cele aplikacije ili celog mobilnog web sajta.

Još bolje je to što će ova mogućnost biti podržana na svim Android uređajima počevši sa Android 4.1 (Jelly Bean), pa do najnovijeg Android N!

Zahvaljujući Android Instant Apps, moći ćete da isprobate aplikaciju pre nego da je skinete na telefon ili, ako je retko koristite i ne želite da vam zauzima mesto u memoriji, možete je koristiti na ovaj način. Dovoljno je samo da developer implementira ovu opciju prilikom izrade aplikacije.

Šta vi mislite o ovome? Da li će vam biti korisna ovakva opcija?

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR