Google Glass naočare možda prouzrokuju glavobolje

Google Glass naočare možda prouzrokuju glavobolje

910
0
PODELI
xl_Google-Glass-6-624

Chris Barrett je jedna od prvih osoba koja je dobila Google Glass naočare na korišćenje. On je takođe prva osoba koje uspešno iskoristila Google Glass da uže u kazino i snimi hapšenje uz pomoć Glass-a. Prvi je i dao izjavu vezanu za glavobolje za koje misli da je uzrok nošenje Google Glass naočara:

“Prvu glavobolju sam dobio tokom prve nedelje nošenja Google Glass-a. Nosio sam Glass svaki dan, po ceo dan. Nosio sam ih gde kod sam išao, u prodavnicu, prilikom vožnje, u kancelariji. Nijednog minuta ih nisam skidao. Drugog dana nošenja, Guglao sam sve što sam mogao, slikao slike, snimao video snimke i demonstrirao Google Glass prijateljima”.

Barrett јe još rekao: ” Posle nekoliko sati upotrebe, glava je počela da mi puca. Nemam obično glavobolje. Mislio sam da sam možda samo umoran, pa sam odlučio da se ispavam u nadi da će glavobolja proći”.

Rekao je da je drugu glavobolju dobio 4 do 5 nedelja kasnije. Kaže da je u proseku nosio Google Glass tada 8 sati dnevno. Druga glavobolja je po Barrettu bila mnogo gora nego prva. Rekao je:”Toliko me je bolela glava da sam morao da odem hitno kući da legnem”.

Barrett misli da je Google Glass uzrok ovih glavobolja. Kad je malo istraživao da vidi da li je on jedini koji je imao problem, otrio je da je još nekoliko ranih korisnika Google Glass-a  (Glass Explorers) imalo sličnih problema.

Google je odrično negirao da Glass verovatno može da izazove glavobolje.

Predstavnik Google-a je rekao: ”Naravno, zdravlje i bezbedna upotreba su bili veoma važni Glass timu prilikom razvoja naočara. Sarađivali smo sa očnim lekarima i specijalistima od početka da osiguramo da je uređaj bezbedan za upotrebu. U našem centru za pomoć, ohrabrujemo Explorere da se naviknu na Google Glass kao što bi se navikli i na bilo koji novi par klasičnih naočara”

Google je još dodao da ako neko od Explorera ima problema, treba odmah da ih kontaktira da se proveri da li su naočare prilagođene korisniku kako treba.

Da li mislite da su Google Glass naočare bezbedne za nošenje ili ne?

Izvor: T3 

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR