Google Cloud Storage će vršiti enkripciju

Google Cloud Storage će vršiti enkripciju

691
0
PODELI

Zbog napetosti i buke koja se digla oko PRISM projekta, mnoge kompanije, ali i pojedinci, postale su zabrinute za privatnost svojih podataka i u njihovu sigurnost. Naravno, uvek je prisutan princip “Ako nemaš šta da sakriješ, zašto bi se krio?”, ali opet, stvar je principa.

Google je jedna od kompanija koja je odlučila da nešto uradi povodom toga – enkripcija podataka. Google Cloud Storage servis, koga koriste mnogobrojne kompanije poput Ubisoft, Rovio i Best Buy, će automatski pri upload-u podataka vršiti enkripciju pre nego da se upiše na serversku memoriju.

Google Cloud Storage

Google će za to koristiti 128-bitni Advanced Encryption Standard i, prema Google-u, koristiće iste ključeve za enkripciju koje koriste za skladištenje svojih podatka. Ovaj potez je odgovor kompanijama i organizacijama koje su zabrinute zbog narušavanja privatnosti od strane Američke vlade.

Na pitanje da li će Google odgovoriti na zahtev vlade, kompanija je odgovorila da neće davati ključeve za enkripciju, osim ukoliko to zakon ne zahteva.

 

Izvor: UberGizmo

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR