Google 64-bit Android OS će biti predstavljen na Google IO konferenciji u...

Google 64-bit Android OS će biti predstavljen na Google IO konferenciji u junu

719
0
PODELI
Android-64-bit

Google 64-bit Android OS, odnosno Android operativni sistem sa 64-bitnom podrškom bi trebalo da bude predstavljen na Google I/O konferenciji u junu. Za sada se ne zna tačan naziv nove verzije Androida, ali postoje indikacije da bi to mogao biti Android 4.5 ili Android 5.0

Kompanija Intel je napravila 64-bitni kernel za Android 4.4.2 KitKat da bi testirala koliko će neke aplikacije biti ubrzane. I bilo je nekog ubrzanja u određenim aplikacijama. Ostale aplikacije će morati da sačekaju 64-bitnu podršku koju treba Google da izbaci za njih. Qualcomm procesor recimo ima tri 64-bitna čipa koji funkcionišu i kao 32-bitni i kao 64-bitni. Potreban je još operativni sistem koji će ih podržati i dodatno testiranje.

64-bitne verzije Windowsa su prisutne već duže vreme,a koriste se i na tabletima. Intel sada može da podrži 64-bitni OS sa Bay Trail procesorima, pošto su se konačno pojavili drajveri za njih. Apple ima 64-bitni čip i operativni sistem. Neki novi uređaji, kao recimo Samsung Galaxy S5 telefon, koji treba da potraju do sledeće godine su se pojavili sada sa 2GB memorije i samo 32-bitnom podrškom.

Pravi prodor 64-bit Android-a treba da se desi tek 2015., dok će neke kompanije već imati podršku za njega u drugoj polovini 2014. godine.

Izvor: Fudzilla

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR