Gejmerski miš dizajniran za MMORPG igrače!

Gejmerski miš dizajniran za MMORPG igrače!

1619
0
PODELI

Od plastične kutijce sa dva dugmeta i kugličnim ležajem, miševi su prešli dugačak put za relativno kratko vreme. Danas se ne može zamisliti miš bez točkića za “skrolovanje”, a da strelicu na vašem ekranu pomera bilo šta drugo osim laserskog ili optičkog senzora, da je nekada u mišu bila kugla koja se vrtel… to su već bajke koje pričaju stari. S druge strane, do pre nekoliko godina miševi poput Elacom “Dux” su bili SF priče o kojima su maštali mladi perspektivni MMORPG gejmeri.

 

 

 

Miš Elacom “Dux” izgleda… pa, dugmasto. Zaista ima mnogo dugmića, čak 19! Dizajniran isključivo za MMORPG razumljivo je što ih ima toliko, i funkcija svakog od njih se može programirati da zadovolji svačiji stil igre. Krasi ga senzor visoke brzine, radi brzog i preciznog pomeranja, i čak dva točkića za skrolovanje(?)! (nisu baš sve funkcije i mogućnosti ovog miša potpuno razumljive)

Dux-MMO-Gaming-Mouse

Miš je bežični, ali ima kabal. Šta će bežičnom mišu kabal, zapitali bi se, i logičan odgovor bi bio, da bi se punila baterija dok se igrate, ali ne! Kod ovog miša kabal služi da bi se miš simultano povezao sa dva računara. Na jedan bežičnim putem, na drugi žičnim, i tako jednim klikom možete da upravljate čas onim night elfom hanterom kog ste budžili od kada je WoW izašao, čas onim orkom kog ste napravili da biste videli kako je u Hordi. Naravno to nije obavezno, u svakom trenutku možete otkopčati kabal i igrati samo na jednom računaru, ali mogućnost postoji (iz nekog razloga).

M-DUX70BK_09L

 

Elacom “Dux” MMO gejmerski miš je trenutno dostupan samo u Japanu za $116. Još nema informacije kada će biti dostupan i ostatku sveta.

Izvor: Kotaku

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR