Gaming Vs. Realnost na trkačkoj stazi

Gaming Vs. Realnost na trkačkoj stazi

625
0
PODELI
slider_mobile_labs_ny-1

Šta je bolje gaming ili realnost? Ako ste dobar igrač simulacija za vožnju da li bi mogli da pobedite pravog vozača trkačkog automobila u realnosti?

Švedska prodavnica digitalnih igara Viagame je rešila da pokuša da da odgovor na ovo pitanje sa sledećim neobičnim testom. Naime, smestili su pravog vozača trkačkog automobila i uspešnog i nagrađivanog gamera u kategoriji simulacija vožnje u jedan trkački automobil i suprotstavili ih,  jednog u realnom svetu, jednog u virtuelnom. Sve se odvijalo na trkačkoj stazi Circuit de Catalunya u Barseloni, a korišćen je automobil Renault Megane RS 265 coupe. U njemu je na strani suvozača bio smešten gaming računar sa monitorom od 19 inča. Korišćena je EA video igra Shift 2. Oba vozača su počeli u isto vreme, na istoj stazi, jedan u stvarnom svetu, jedan u virtuelnom svetu u nadi da će pobediti jedan drugog. Pogledajte i sami:

Na snimku se vidi da postoji razlika na trenutke između onog što se dešava na ekranu i u stvarnom životu, jer oba vozača reaguju na prave pokrete i inerciju pravog automobile na stazi tokom vožnje. Ovo stvara osećaj haosa, ali u isto vreme povećava realnost iksustva. I prosto je neverovatno da su oba vozača stigla na cilj u realnosti i u video igri sa samo par sekundi razlike.

Gaming je ovde pobedio realnost. Ili možda nije? Šta vi mislite?

Izvor: The Verge

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR