Gameri su sve stariji

Gameri su sve stariji

600
0
PODELI
y_clock

Novo istraživanje pokazuje da su gameri sve stariji i sve više žena su gameri takođe.

Predstavnik društvene mreže za gamere Pixwoo.com, koja je zatražila ovo istraživanje, je rekao: ”Utisak i predstava koju većina ljudi ima o gamerima, odnosno kako gameri treba da izgledaju je da je jedan gamer obično mlađi dečko, koji je zatvoren satima u svojoj sobi igrajući igre, praveći pauze samo za jelo ili odlazak do toaleta”.

Ali ovo istraživanje pokazuje da je ovaj stereotip vrlo pogrešan.

Premo ovoj studiji prosečan gamer ima 35 godina, zarađuje 23.000 funti godišnje i igra igre oko 12 sati nedeljno. Podjednako je verovatno da su gameri žene kao i da su muškarci, ali ovde se radi o odraslim ljudima koji imaju posao, porodicu ili su u vezi. Postalo je jasno da gaming vise nije rezervisan za decu i mlađe ljude. Ima toliko različitih tipova igara, ako i konzola i računara na kojima ih možete igrati, tako da ima ponešto za svakog i za sve uzraste i svako može biti gamer.

Ova studija, koja je obuhvatila 2000 Britanaca koji sebe smatraju gamerima je pokazala da oni potroše 12 sati i 32 minuta igrajući igre nedeljno na nekom tipu konzole. Ali ima i loših vesti. Prosečan gamer se svađa sa svojim partnerom dva puta nedeljno oko igranja igara. Više od jednog od dvadeset gamera koji su u vezi kaže da je ovo stalni izvor njihovih svađi, dok je 15%  njih raskinulo svoje veze zbog ovoga.

Studija je takođe pokazala da prosečan gamer ima 5 online prijatelja u gaming zajednici, a 29 %  kaže da su barem jednog od njih i lično upoznali. I dok trećina kaže da najradije igra igre sa prijateljim iz pravog života u istoj sobi, skoro čevtrtina kaže da vise voli da igra sa online prijateljima.

Da li ste i vi gamer?

Izvor: Fudzilla

 

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR