Galaxy S5 će imati skener za otisak prsta

Galaxy S5 će imati skener za otisak prsta

1742
0
PODELI

Ukoliko ste očekivali skener otiska prsta na Galaxy S5 modelu, imate sreće. Postojanje je skenera za otisak je, navodno, “potvrđeno”, i nalazi se na home tasteru na prednjoj strani uređaja. Iako je primena ista kao na ranijim Android uređajima (Motorola Atrix iz 2011. godine), Samsungov metod za skener je vrlo zanimljiv i unikatan.

Breaker

Prema SamMobile, skener za otisak prsta će biti na Home tasteru, ne ispod ili oko njega. Procurele informacije navode mogućnost unosa osam otisaka prsta i dodeljivanje razničitih funkcija svakom od otisaka. Pomoću otiska prsta može se pokrenuti aplikacije ili widžet, ali barem jedan od otisaka mora biti korišćen za otključavanje uređaja.

Fingerprint 01

Samsung je razvio “Peronalni” i “Privatni” mod, u kome se privatne aplikacije i fajlovi sklone od radoznalih očiju (i prstiju) i zaključaju tako da im samo vlasnik može pristupiti. Ekran će pokazivati otisak prsta u realnom vremenu, pa ćete odmah znati da li je očitavanje bilo dobro ili nije. Iako nije jedini način za otključavanje uređaja ili pokretanje aplikacija, ovo će biti vrlo zanimljiva stavka na listi prednosti.

Iako je označen kao “potvrđen”, ipak nije – sve dok Samsung zvanično ne potvrdi. Ne sumnjamo u verodostojnost SamMobile informacija, jer imaju odličan procenat objave tačnih informacija pre zvaničnog predstavljanja uređaja.

U svakom slučaju, znaćemo zasigurno za samo nedelju dana.

 

Izvor: AndroidCommunity

 

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR