Futuremark predstavio probnu verziju svog budućeg VRMARK benčmarka!

Futuremark predstavio probnu verziju svog budućeg VRMARK benčmarka!

937
0
PODELI

3DMark suite je oduvek predstavljao glavni pokazatelj jačine grafičkih čipova od telefona sa Android platformom, pa do high-end gejmerskih mašina. Prateći lagan, ali siguran proboj VR tehnologije, Futuremark je rešio da napravi benčmark test i za virtuelnu stvarnost. U 3D Holiday Beta paketu za 3DMark, Futuremark je uključio i prikaz svog VRMark benčemarka.

Holiday Beta verzija ne nudi ocenu na kraju testa ali precizno meri snagu i mogućnosti sistema, i to ne samo sirovu snagu grafičke kartice već i latenciju i preciznost, dva faktora koji su presudni za kvalitet VR iskustva i sprečavanju “morske bolesti” kod korisnika. Futuremark se fokusirao na pravljenje standarda i sertifikacija za uređaje koji koriste VR tehenologiju kako bi kupci bili zaštićeni od nepoželjnih efekata. Futuremarkova inicijativa je vrlo bitna kada se uzme u obzir da se prilikom korišćenja VR tehnologije, ekrani nalaze svega nekoliko centimetara od očiju korisnika.

 

3dmark-holiday-beta

Osim što će uključivati VRMark benčmark, u Holiday Beta paketu se vide još neke promene koje su načinjene na 3DMark suite koji će izaći 2016-e. Na primer, apdejtovani interfejs će nuditi mogućnost izbora 3D mark testova koji najbolje odgovaraju sistemu koji se testira. Što znači da ako računar ima samo integrisanu grafiku, korisnik neće morati skida i Fire Strike Ultra test koji je namenjen za high-end konfiguracije, čime će se dosta uštedeti na prostoru hard diska. Ako se ugradi neka jača grafika, uključena je mogućnost da se skine i odgovarajući test.

vrmark-preview-screenshot-1

3DMark Holiday Beta je trenutno dostupan svim korisnicima koji već poseduju 3DMark, mada mora biti vezan za Steam nalog. Čak iako korisnik ne poseduje neki VR uređaj, može gledati VRMark test na običnom monitoru, kao i svaki drugi test, a Futuremark garantuje da će test raditi na HTC Vive i Oculus Rift-u. Za ostale proizvođače VR setova se ne garantuje.

Standardni benčmark testovi nisu ni malo promenjeni, tako da korisnici mogu testirati svoje sisteme dok isprobavaju novi interfejs. Finalna verzija 3DMark 2016 će biti dostupna u prvoj polovini 2016-e godine, verovatno kao standardan apdejt za prethodnu verziju.

Dok se čeka konačna verzija 3DMark suite-a, za 2016-u godinu. Pogledajte prikaz VRMark-a.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR