Fractal Design Define R5, novo tiho kućište

Fractal Design Define R5, novo tiho kućište

2564
5
PODELI
Define-R5-black_window_w_300

Fractal Design Define R5 je novo kućište u Define seriji kućišta ovog poznatog proizvođača. Dolazi u dve verzije, jedna ima providnu stranicu, a druga nema. Takođe će biti ponuđeno u tri boje, crnoj, titanijum i beloj.

Fractal Design Define R5 kućište podržava ATX, Micro ATX i Mini ITX formate matičnih ploča. U njemu ima mesta za montažu osam 3.5/2.5-inčnih drajvova, ima dva mesta za montažu 5.25-inčnih optičkih uređaja i dva posebna 2.5-inčna mesta za montažu SSD-ova. Postolja, to jest mesta za 5.25-inčne optičke uređaje se mogu ukloniti, radi montaže vodenog hlađenja ili instalacije dodatnih vazdušnih ventilatora.

Fractal Design Define R5 kućište ima mesta za montažu 7 kartica. Ako je gornji kavez za optičke uređaje prisutan, korisnik može da instalira grafičke kartice do 310mm dužine. Ako se kavez izvadi, dužina grafičkih kartica koje se mogu instalirati se povećava na 440mm.

Define-R5-black_13_w_300

Tu su i devet “ModuVent” slotova za montažu dodatnih ventilatora,a na dva od tih mesta su već montirani Fractal Design Dynamic GP14 ventilatori. Jedan se nalazi na prednjoj strani kućišta, drugi na zadnjoj. Ima mesta za montažu: 2 ventilatora na prednjoj strani kućišta, jedan na zadnjoj, tri na vrhu, dva na dnu i jedan na strani kućišta Slotovi na prednjoj strani i oni na dnu imaju i filtere za prašinu koji se mogu skinuti radi čišćenja. Podržana maksimalna visina za CPU kulere je čak 180mm.

Što se tiče podrške za vodeno hlađenje, Define R5 podržava radijatore od: 120mm do 360mm na prednjoj strani kućišta, na vrhu do 420mm, na dnu između 120mm i 240mm i na zadnjoj strani između 120mm i 140mm.

Define-R5-black_5_w_300

Na prednjoj strani Fractal Design Define R5 kućišta su prisutna dva USB 3.0 porta i dva USB 2.0 porta, standardni HD audio konektori, reset taster, plavi Power taster i plavi LED za aktivnost hard diska. Prednja vratanca imaju dual side-mounting dizajn i napravljena su od gustog materijala koji upija buku, što doprinosi tihom radu ovog kućišta. Na prednjoj strani se nalazi i kontroler za ventilatore sa tri brzinska podešavanja.Na njega je moguće povezati do tri ventilatora.

Define R5 kućište koristi i Quick Release sistem koji dozvoljava da se leva stranica skida i postavlja brzo i lako. U kućištu su prisutni i Velcro trake za cable management, a iza matične ploče ima 20-35mm mesta za prolazak kablova.

Define-R5-black_window_w_300

Korisnici mogu da izvade i sve kaveze za drajvove ako žele, da montiraju tri ventilatora napred ili da montiraju dva SSD-a iza matične ploče.

Fractal Design Define R5 kućište je dostupno na američkom tržištu po ceni od $109.99 i $119.99 za model sa providnom stranicom.

Više informacija o ovom kućištu možete saznati na zvaničnoj stranici proizvođača, LINK.

Izvor: tom’s HARDWARE 

5 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR