Ford je predstavio novi Ford Focus 2014 sa SYNC2 i parkiranjem bez...

Ford je predstavio novi Ford Focus 2014 sa SYNC2 i parkiranjem bez ruku na MWC 2014

1450
0
PODELI
xl_Ford-Focus-2014-1-624

Novi Ford Focus 2014 automobil je predstavljen na Mobile World Congress, MWC 2014. Ovo je dosad najanpredniji Fordov model iz Focus serije sa SYNC2 tehnologijom, ekranom osetljivim na dodir od 8 inča i tehnologijom parkiranja bez pomoći ruku.

SYNC2 je nova verzija OS-a u kolima koji je Ford od ranije imao. Ima mogućnost intuitivnih glasovnih komandi za telefonske pozive, za kontrolu muzike i navigacije. Dakle sve uz pomoć glasa i uopšte ne morate da skidate oči sa puta.

Jedno od ključnih unapređenja je način na koji možete razgovarati sa automobilom. SYNC2 vam dozvoljava slobodniju priču, ne morate da dajete konkretne specifične komande. Možete recimo reći ”Gladan sam” i auto će početi da traži mesta gde možete jesti u blizini.

xl_Ford-Focus-2014-2-624

Sve ovo posmatrate na touch screenu visoke rezolucije od 8 inča (20cm). Na njemu se vide informacije o navigaciji i recimo muzici koju slušate.

Tehnologija pod nazivom ”Perpendicular Parking” je nešto sasvim novo i nadovezuje se na raniju Active Park Assist tehnologiju. Zahvaljujući prisustvu dva nova senzora na zadnjoj strani vozila, sada možete pronaći slobodno parking mesto, aktivirati Perpendicular Parking tehnologiju i koristeći samo gas i kočnicu pustite da auto sam odradi ostatak posla za vas i našteluje pravac za parkiranje. Sve bez korišćenja ruku.

xl_Ford-Focus-2014-4-624

Ford je uključio i Cross-Traffic Alert tehnologiju u Ford Focus 2014, koja koristeći dva nova ugrađena senzora upozorava vozača na nadolazeće automobile kad se auto kreće unazad.

Poslednja nova tehnologija koju je Ford uključio u Ford Focus 2014 ima naziv MyKey(moj ključ). Ova tehnologija omogućava roditeljima čija deca voze njihova kola, da programiraju ključ za kola da dozvoli pristup samo određenim funkcijama automobila. Recimo može da se ograniči maksimalna moguća brzine vožnje, nivo zvuka i onemogući isključivanje bezbedonosnih funkcija auta.

xl_Ford-Focus-2014-3-624

Ford nije najavio cene za Ford Focus 2014, ali će automobile detaljnije biti predstavljen na sajmu u Ženevi, Geneva Motor Show 2014. Auto će moći da se kupi  u drugoj polovini 2014.

Pogledajte promo video za novi Ford Focus 2014:

Da li vam se dopada ovaj automobil?

Izvor: T3

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR