Fitnes sprave za vežbanje kod kuće koje će vas motivisati da svoje...

Fitnes sprave za vežbanje kod kuće koje će vas motivisati da svoje telo dovedete u top formu

3926
0
PODELI
Traka za trčanje, eliptični trenažer i sobni bicikl u kući, u prostoriji sa drvenim podom

Od ponedeljka počinjem da vežbam.

Koliko ste puta čuli ili sami sebi ponovili ovu rečenicu? Ali baš taj ponedeljak nikako da dođe, zar ne? Ili možda dođe s vremena na vreme, ali motivacija ne potraje duže od par dana ili eventualno nedelja. A onda uhvatite sebe kako ne možete da uđete u omiljene pantalone ili se zadišete pri svakom manjem naporu.

Priznaćete, uvek je pravo vreme da svoje telo dovedete u formu kakvu zaslužuje i da se vi osećate dobro u svojoj koži.

Vežbanje ima višestruke benefite i ne govorimo samo o izgledu. Osim što izgrađujete mišiće i sagorevate kalorije i masne naslage, vežbanjem podstičete dotok kiseonika do svih delova tela i pospešujete eliminaciju toksina iz organizma. Odmah posle vežbanja osetićete prijatan umor i oslobođenje od stresa i napetosti koja vam se nagomilava u telu.

Sjajno je imati zdrav i koristan „izduvni ventil” kakav je umerena fizička aktivnost. Da ne pominjemo onaj osećaj satisfakcije kada znate da činite nešto dobro za sebe.

Nasmejana devojka stoji pored prozora sa zavesom, drži flašicu vode i briše čelo peškirom zadovoljna urađenim treningom

Što duže vežbate rezultati su uočljiviji, promene na telu i u raspoloženju su evidentne, motivacija raste, a dugoročne posledice su višestruko korisne za fizičko i psihičko zdravlje.

Složićete se, ne vredi više čekati taj čuveni ponedeljak. Najbolje vreme da se krene sa vežbanjem je upravo sada. Za par meseci zahvalićete sebi.

Gde i kako vežbati?

Idealno bi bilo ako biste svoju fitnes avanturu započeli tako što biste prilagodili način, vreme i mesto vežbanja svojim potrebama umesto da svoj dan ili nedelju organizujete prema rasporedu treninga. Najvažnije je da se osećate prijatno i da vam izabrana aktivnost prija – rezultati će sami doći.

Prva asocijacija na vežbanje vam je verovatno teretana. Iako može biti dobar izbor, ipak, nije za svakoga. Organizovani i vođeni treninzi su jedna od opcija, ali tu dolazite u situaciju da neko drugi organizuje vaše vreme ili da možda vežbate tempom koji vama ne odgovara.

Kako biste postigli maksimalne rezultate, od izuzetne važnosti je da slušate svoje telo, ne preterujete i da vežbate u atmosferi u kojoj se osećate komforno. A gde je prijatnije nego kod kuće?

Žena vežba na traci za trčanje u dnevnoj sobi, u uglu na fotelji sedi muž i radi za računarom, na podu je kuče

Prednosti vežbanja kod kuće

Ukoliko vam se čini da dan nema dovoljno sati kako biste mogli da postignete sve ono što se od vas očekuje ili sve ono što želite, verovatno vam uključivanje dva do tri treninga nedeljno u pretrpan raspored deluje kao nemoguća misija.

Uz fitnes sprave i opremu za vežbanje kod kuće nedostatak vremena vam ne može poslužiti kao izgovor za preskakanje treninga. Postavite vaš sobni bicikl, eliptični trenažer ili traku za trčanje gde god vam odgovara, iskoristite vreme i dok vežbate odgledajte omiljenu seriju ili dugo očekivanu utakmicu.

Sobni bicikl za vrhunsku formu

Možda i najpoznatija sprava kada govorimo o kućnim fitnes uređajima jeste sobni bicikl. To sigurno nije slučajno, ova odlična sprava olakšaće vam i obogatiti život redovnim kvalitetnim treningom u vidu vožnje bicikla bez potrebe da izlazite iz kuće i brinete o vremenskoj prognozi.

Da ne pominjemo da bi za potpuno uživanje u vožnji bicikla napolju idealno bilo da imate uređene staze za bicikliste u blizini svog doma, što nije uvek slučaj. Takođe, koliko god da uživate u vožnji, sa sobnim biciklom nema rizika da se zanesete i odpedalate dalje nego što ste prvobitno planirali i zakasnite na porodičnu večeru.

Nasmejani muškarac u šorcu i atlet majici sa slušalicama vežba na sobnom biciklu u dnevnoj sobi

Sobni bicikl idealna je opcija za sve one koji žele da smršaju, poboljšaju kondiciju i stave malo veći akcenat na oblikovanje donjeg dela tela. Položaj i način rada sobnog bicikla, odličan je ukoliko želite da smanjite opterećenje kolena.

Zahvaljujući raznim opcijama odabira intenziteta vežbi i praćenja osnovnih parametara, koje zavise od modela bicikla koji odaberete, trening ćete moći u potpunosti da prilagodite sebi i svojim mogućnostima. Kao i ostali članovi vaše porodice.

Sve u svemu, sobni bicikl je idealno rešenje za sve koji žele noge kao izvajane, bez izgovora.

Eliptični trenažer za trening bez kompromisa

Eliptični trenažer, popularniji kao sprava za nordijsko skijanje, savršen je izbor za vežbanje u kućnim uslovima ukoliko želite kompletan trening. Osim jačanja i zatezanja mišića, radićete na poboljšanju svoje kondicije. Pored donjeg dela tela, aktivira i mišiće leđa, ruku i abdomena što je posebno značajno osobama koje dugo vremena provode sedeći.

Na eliptičnom trenažeru možete simulirati penjanje uz stepenice, hodanje po uzbrdici, nordijsko skijanje itd. I sve to bez dodira sa podlogom za manje opterećenje zglobova i kolena.

Ukoliko vam je jedan od glavnih ciljeva i motivatora za vežbanje gubitak viška kilograma, eliptični trenažer je odličan izbor.

Mlada devojka u sportskoj opremi podešava intenzitet treninga na displeju eliptičnog trenažera koji je postavljen pored prozora

Zavisno od modela, ove sprave mogu imati razne funkcije koje će vam olakšati kako izbor vežbe, tako i praćenje rezultata. Na displeju možete pratiti puls, broj potrošenih kalorija i razne druge parametre, kao i podešavati nivo otpora za lakši ili intenzivniji trening. Neki modeli imaju i unapred definisane programe vežbi koji više pokreću određene grupe mišića, pa ih možete kombinovati u skladu sa rezultatima koje želite da postignete.

Odaberite model po svojoj meri, pustite omiljenu muziku koja vas motiviše, pokrenite svoje telo i oslobodite se stresa sjajnim i efektivnim treningom.

Uz trake za trčanje dovedite svoje telo do savršenstva

Ukoliko uživate u brzom hodanju ili trčanju, ali baš i niste oduševljeni činjenicom da to isto morate da radite po dubokom snegu ili da u zimskim mesecima ispadnete iz forme, trake za trčanje stvorene su za vas. Angažujte celo telo i sve grupe mišića i uživajte uz omiljenu muziku u laganom džogingu ili treningu visokog intenziteta koji će vam ubrzati puls.

Trake za trčanje takođe dolaze u različitim varijantama i možete odabrati neki od modela koji beleže brzinu, rastojanje i ostale značajne parametre pomoću kojih ćete moći da pratite svoj napredak i prilagođavate intenzitet treninga. Možete ih postaviti u bilo koji kutak svog doma jer čak ni rasklopljene ne zauzimaju puno mesta, a lako se sklapaju i odlažu.

Muškarac u sportskoj opremi intenzivno trči na traci za trčanje postavljenoj u prostoriji sa sobnom biljkom i dugom belom zavesom celom dužinom zida

Uskočite u svoje omiljene patike i u prijatnoj atmosferi svog doma posvetite se vežbanju. Uživajte u osećaju da ne propuštate trening dok kroz prozor posmatrate kako pljušti kiša ili duva vetar. Za vas sada vremenski uslovi nisu prepreka ka postizanju zacrtanih ciljeva.

Neka vežbanje bude uživanje

Bilo da se prvi put upuštate u svet vežbanja ili ste osoba koja je oduvek fizički aktivna, osnovni princip je da nađete ono što vama odgovara i u čemu uživate.

Da, vežbanje i te kako može i treba da bude uživanje.

Pozitivni efekti vežbanja i redovne fizičke aktivnosti višestruko su dokazani. Smanjenje rizika od mnogih oboljenja, poboljšanje opšteg fizičkog i psihičkog zdravlja i povećanje samopouzdanja, samo su neki od benefita koje ćete iskusiti.

Kako je cilj da svoj život obogatite redovnim treninzima koji će vam doneti više energije i elana za svakodnevne zadatke, svakako ne treba da ih doživljavate kao moranje ili mučenje. U današnje vreme, kada imate more opcija pred sobom, upustite se u avanturu i radujte se svakom sledećem treningu.

Vaše je samo da pronađete vrstu vežbanja u kojoj uživate, a sve potrebne sprave i rekvizite pronaći ćete u našem asortimanu.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR