FIFA 15, E3 gameplay trailer, sistemski zahtevi i informacije o igri

FIFA 15, E3 gameplay trailer, sistemski zahtevi i informacije o igri

3314
4
PODELI
FIFA-15-Facebook-Cover-2

Na EA konferenciji na E3 2014 sajmu je prikazan trailer za igru FIFA 15, sledeću u nizu fudbalskih simulacija u ovoj poznatoj franšizi. Ovoga puta će i PC igrači uživati u čarima novog Ignite Engine- a i ovo bi trebalo da bude prava next-gen igra. Pogledajte trailer:

Prošlogodišnje izdanje Fifa 14 je koristilo stari Impact Engine na PC-iju, dok je Ignite bio rezervisan za verzije igre za Xbox One i PS4 konzole. Ovoga puta, Ignite grafički engine će biti prisutan i na PC-iju.Ovo automatski povlači i veću hardversku zahtevnost, a zvanični sistemski zahtevi za igru Fifa 15 su:

Minimalni sistemski zahtevi:

 

OS: Windows V/7/8/8.1 -64-bit

CPU: Intel Q6600 Core2 Quad @ 2.4Ghz

RAM: 4GB

Hard disk prostor: 15.0 GB

Najslabije podržane grafičke kartice: ATI Radeon HD 5770, NVIDIA GTX 650

DirectX: 11.0

 

Preporučeni sistemski zahtevi:

 

OS: Windows V/7/8/8.1 -64-bit

CPU: Intel i5-2550K @ 3.4Ghz

RAM: 8GB

Hard disk prostor: 15.0 GB

Podržane grafičke kartice: ATI Radeon HD 6870, NVIDIA GTX 460

DirectX: 11.0

Nimalo skromni sistemski zahtevi, moraćete priznati. Nick Channon, producent na igri Fifa 15, je izjavio da će PC verzija nove Fife biti namenjena high-end računarima,  jer je to ono što igrači žele.

messi-Fifa15

Šta je sve poboljšano u igri Fifa 15 u odnosu na ranije verzije?

Na prvom mestu grafika. Ignite Engine donosi fotorealistični izgled trave na stadionima, čije stanje se menja kako meč odmiče.A ovo je zahvaljujući novom sistemu koji pamti otiske kopački i klizajuće startove. I izgled dresova na igračima se menja tokom utakmice. Ima još sitnijih pobojšanja: korner zastavice se ponašaju u skladu sa zakonima fizike sada, mreže na golovima odskaču od zemlje kad ih pogodi jak udarac. Animacija igrača je takođe poboljšana. A tu je i novi sistem osvetljenja, svetlosti i senke koji deluje dosta prirodnije sada.

clint-Fifa15

 

stadium_anfield-Fifa15

Dalje, poboljšan je i način ponašanja igrača koje kontroliše kompjuter na terenu i oni sada reaguju u skladu sa dešavanjima na terenu. Na primer, ako se postigne pobednički gol pri kraju utakmice u gradskom derbiju uslediće dugačko slavlje ili ako u toku utakmice neki igrač konstantno startuje na određenog protivničkog igrača, ovaj će se iznervirati i početi da se žali sudiji itd.

Ceo sistem praćenja odnosa između 22 igrača na terenu tokom utakmice se izvršava u realnom vremenu. Treba naglasiti da je ovaj sistem čisto kozmetički i da neće uticati na samu igru igrača. EA razvojni tim je mislio da bi ovo bilo isuviše frustrirajuće za nekoga ko igra igru.

messi_grass-Fifa15

Poboljšan je i način i kako se igrači kreću dok trče i kako se ponašaju u kontaktu sa loptom. Lopta će recimo iskakati  u pravom smeru nakon startova u skladu sa zakonima fizike i takođe lopta će se realnije kreatati tokom dodavanja.

Poboljšan je i AI, veštačka inteligenicja igrača i on sada zavisi više od situacije.Recimo ako se podesi najofanzivnija taktika u opcijama, igrači će početi da se kreću više ka protivničkom šesnaestercu i da da šutiraju loptu napred svakom prilikom. Takođe protivnički tim koji kontroliše kompjuter če pokušati da gubi vreme kad se bliži kraj utakmice i slično.

EA tvrdi da će AI igrača biti pametniji i u direktnim duelima igrača. Na primer ako se igrač nađe kao zadnji igrač u odbrani pre će sačekati pomoć saigrača nego što će da rizikuje crveni karton faulom kao zadnji igrač odbrane. EA barem tvrdi da će sve ovo biti prisutno.

liverpool-Fifa15

Očiglednije izmene su da sada recimo možete da izaberete da kontrolišete igrača koji prima loptu nakon kornera, umesto da kontrolišete onoga ko izvodi korner.

Nije još poznato kakva su poboljšana urađena na online i career modu u igri.

unnamed1-Fifa15

Fifa 15 treba da se pojavi u septembru 2014. za PC, Xbox One, PS4, Xbox 360, PS3, Wii, Nintendo 3DS i PS Vita. Neće biti verzije za Wii U konzolu i prvi put posle 14 godina neće biti PS2 verzije igre. Verzije igre za PC, Xbox One i PS4 će biti punokrvne verzije nove Fife sa svim opcijama i najboljom grafikom.

unnamed2-Fifa15

Šta vi očekujete od igre Fifa 15? Da li ste igrali neku od prethodnih igara ili više volite PES serijal?

Izvor: PC Gamer 

4 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR