Facebook otvara predstavništvo u Crnoj Gori

Facebook otvara predstavništvo u Crnoj Gori

965
0
PODELI

Nakon što se u javnosti pojavila informacija da je Mark Zuckerberg zainteresovan za razvijanje IT tržišta u jugoistočnoj Evropi, očekivalo se da će najviše pažnje privući Hrvatska, nova članica Evropske unije. Međutim, ono što niko nije očekivao jeste da će upravo Crna Gora biti novo uporište jedne od najjačih kompanija na svetu. Zvaničnu informaciju, Mark je potvrdio na svom Facebook profilu: “Srećan sam što vam mogu potvrditi da će Facebook otvoriti predstavništvo u jugoistočnoj Evropi, tačnije malenoj Crnoj Gori! Raduje me novi projekat koji će napravite velike promene!”

Predstavništvo će biti otvoreno u kompleksu Luštica Bay koje će biti odrađeno po svetskim standardima. Inače, Facebook kompanija je poznata po tome da puno ulaže u svoj stručni kadar kao i prostorne objekte u kojima se nalaze. Ono što će svakako oduševiti crnogorsku javnost jeste slobodnih 1 400 radnih mesta. Konkurs će biti transparentan i moguć za sve koji žele da apliciraju. Ovo će biti jedinstvena prilika za sve IT stručnjake, programere, menadžere…

Kao što smo već spomenuli, Facebook jako vodi računa o potrebama svojih zaposlenih i praktično vode borbu za svakog. Spomenimo da je samo prosečna plata pripravnika 5.602 dolara mesečno, što je na godišnjem nivou 25.000 dolara više od prosečne godišnje plate u SAD-u, koja iznosi 42.976 dolara. Pripravnici koji rade za Facebook i druge IT kompanije su dobro plaćeni jer žele da budu prvi koji će zaposliti mlade, talentovane ljude.

 Pored motivacije novcem i bonusima, radnike stimulišu i fenomenalnim enterijerom rada… Uostalom, pogledajte!

 

APRIL LI LI LI!!!!! 🙂

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR