Facebook napušta BlackBerry platformu

Facebook napušta BlackBerry platformu

593
0
PODELI

WhatsApp je nedavno najavio da će napustiti BlackBerry ekosistem, a izgleda da mu se pridružuje i Facebook.

Breaker

Najveća društvena mreža na svetu i njena Messenger aplikacija će predstati da funkcionišu na BlackBerry OS, uključujući i BB10, do kraja 2016. U postu na svom blogu, tim koji razvija Facebook aplikaciju odlučio je da “ugasi svoje API-je neophodne za BlackBerry”. Kompanija BlackBerry pokušala je više puta da ubedi razvojni tim da se predomisli, ali Zuckerberg i kompanija nisu popustili. Čak je pokrenuta i kampanja na Twitteru kako bi naterali Facebook da se predomisli.

Kada je WhatsApp otkrio svoju odluku da će napustiti BB, u najavi je navedeno da Android, iOS i Windows Phone platforme obuhvataju 99.5 procenata prodaje pametnih telefona. Tako da je kompanija odlučila da napusti BB kako bi se fokusirala na razvoj aplikacija na drugim, popularnijim platformama. Tako da verovatno i Facebook ima isto mišljenje i razloge.

Korisnici BlackBerry OS uređaja će moći da koriste FB aplikacije do kraja ove godine, nakon čega će morati ili da koriste internet pregledač da pristupaju Facebook-u ili će morati da promene uređaj i platformu.

 

 

Izvor: Engadget

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR