Facebook je kupio WhatsApp servis za poruke za 19 milijardi dolara

Facebook je kupio WhatsApp servis za poruke za 19 milijardi dolara

662
0
PODELI
xl_Facebook-WhatsApp-merger-624

Facebook je kupio WhatsApp servis za oko 19 milijardi dolara, što je jedno od najvećih preuzimanja u istoriji IT kompanija. To je recimo više od duplo više nego što je Microsoft dao za Nokiu prošle godine.

WhatsApp aplikacija koja je dostupna za iPhone, Android, BlackBerry i Windows Phone ima preko 450 miliona korisnika. Ako se ugovor finalizira Facebook bi preuzeo jedan od najvećih nezavisnih servisa za poruke u svetu, koji je veći od ChatOn i Line servisa zajedno, koji su takođe imali porast u broju korisnika.

Mark Zuckeberg, osnivač Facebooka, je izjavio: ”WhatsApp je na putu da poveže milijardu ljudi. Servisi koji dođu do ovog broja korisnika su neverovatno vredni, znam Jana dugo vremena i uzbuđen sam da budem partner sa njim i njegovim timom i da svet učinimo više otvorenim i povezanim.”

WhatsApp verovatno neće biti integrisan  u Facebook servis za poruke, već će kompanija postupiti isto kao sa Instagramom, odnosno dozvoliće da WhatsApp ostane nezavisna kompanija,a istovremeno će deliti ekspertsko znanje kroz razne brendove.

Šta ovo znači za krajnjeg korisnika? Trenutno vrlo malo. Ovaj dogovor o preuzimanju treba da odobre  određeni regulacioni odbori, a posle toga će proći još dosta vremena dok krajnji korisnici ne osete neku promenu, ako ih uopšte i bude.

Izvor: T3

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR