“Face2Face” softver za snimanje u realnom vremenu

“Face2Face” softver za snimanje u realnom vremenu

704
0
PODELI

Znate kako kažu: „Ako nije zabeleženo na slici ili video snimku, kao da se nije desilo“. Ali danas više nećete biti potpuno sigurni da li je oficijalni video originalan, zahvaljujući novoj vrsti praćenja lica.

Breaker

Tim iz Stenforda Max Planck institut za informatiku i univerzitet Erlangen-Nuremberg prikazao je na snimku kako ovaj softver „Face2Face“ funkcioniše. U kombinaciji sa zajedničkom web kamerom, može napraviti da bilo koja osoba kaže ono što izvorni glumac želi.

Želeći da se napravi savršen snimak u realnom vremenu i besprekorno postavi na video temu, softver takođe objašnjava izraze lica u realnom vremenu uključujući i različite pokrete kao što je pomeranje obrva.

Kako bi prikazali sistem, tim je koristio YouTube video snimke predsednika SAD-a Džordža Buša, ruskog predsednika Vladimira Putina i republikanskog predsedničkog kandidata Donalda Trampa. U svakom slučaju, maskiranje lica je besprekorno, efikasno pretvara video subjekta u marionetu iz pozorišnih predstava.

“Softver je trenutno u fazi istraživanja. Nažalost trenutno nije dostupan u javnosti, već predstavlja samo istraživački projekat” rekao je Matthias Niessner član Mashable-a. “Međutim, mi razmišljamo o komercijalizaciji s obzirom na to da dobijamo puno zahteva.”

Znali smo da će ovo biti moguće u sobama sa specijalnim efektima, ali sposobnost da se to uradi u realnom vremenu, mogla bi promeniti način tumačenja video dokumentacije zauvek.

Izvor: mashable

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR