EOS 1300D, profi slike uz laku upotrebu

EOS 1300D, profi slike uz laku upotrebu

4650
0
PODELI

Staru izreku „što nije slikano, nije se ni desilo“ mogli bismo da proširimo na „što nije podeljeno, nije se ni desilo“. Međutim, ima i gorih situacija – na primer da podelite mrljavu, neoštru sliku snimljenu mobilnim telefonom iz koje niko ne može da sazna o kome se radi i šta se zaista dogodilo. Pa, da vaše slike ne bi govorile „ovo samo majka može da voli“, pogledajte Canon EOS 1300D.

DSLR je zato magična skraćenica za sve one koji su zaljubljeni (ili se tek zaljubljuju) u čarobni svet fotografije, a Canon je kompanija koja nas često obraduje novostima i inovacijama kada su u pitanju visokokvalitetni fotoaparati. EOS 1300D ima još jednu veoma značajnu karakteristiku. Ovaj model upravo je namenjen ljubiteljima fotografije u razvoju, pa otvara vrata magičnog DSLR sveta profesionalnih kamera.

EOS 1300D EF-S18-55 IS II FRA

To znači niz lepih stvari od kojih ćemo najpre pomenuti povoljniju cenu u odnosu na DSLR modele s cenama koje konkurišu nekretninama. Zatim svakako treba pomenuti kvalitetan senzor od 18 megapiksela koji ima i odgovarajuću veličinu, jer će vam svaki profesionalni fotograf potvrditi da kvalitet, oštrina, zasićenost boja i nizak „šum“ na fotografijama zavise skoro isključivo od veličine senzora.

Na kraju liste DSLR pogodnosti, 1300D je građen kao i bilo koji drugi vrhunski Canon DSLR, što znači da se sastoji od tela aparata i osvojivog objektiva. To znači da ćete, ako vas dublje osvoji svet profsesionalne fotografije, moći da dokupite bilo koji od preko 70 profesionalnih objektiva koje Canon nudi za razne namene.

EOS 1300D EF-S18-55 IS II flashup FSL

E sad… Canon ne bi bio Canon da DSLR koncept nije dopunio nekim sasvim cool stvarima koje čine ovaj fotoaparat modernim gadžetom. Na primer, niko danas ne očekuje da zurite kroz okular, pa je tu ogroman displej sa zadnje strane od čak 920 hiljada piksela, na kome možete sasvim lepo da vidite šta snimate, ali i podesite sve parametre onako kako želite.

U fotoaparatu je skriven i sasvim novi procesor DIGIC 4+ koji će iz vaših slika izvući najbolje, bilo da se radi o automatskom izoštravanju, redukciji šuma i zasićenja boja, ili automatskom regulisanju raznih parametara snimanja o kojima više ne morate sami da brinete. Canon je prepoznao i ogroman porast interesovanja za video i pa EOS 1300D može da snima i video u Full HD rezoluciji, i opet da vam pomogne da objekat koji pratite ostane u fokusu, a slika savršeno stabilna iako snimate „iz ruke“. Poseban načinu snimanja Video Snapshot će spojiti kratke video-sekvence u lep filmić koji će predstavljati vaš dan, proslavu ili letovanje, pa ne morate mnogo da se mučite ni oko montaže. Sve u svemu, ovo je foto-aparat koji će sve idealno obaviti sam, ali će vam i dozvoliti da menjate sva podešavanja ako želite da pokažete sopstvenu kreativnu notu.

EOS 1300D EF-S18-55 IS II GP-E2 BCK

Šlag ide na kraju, pa je EOS 1300D opremljen WiFi adapterom s kojim možete da uradite 300 čuda. Da povežete fotoaparat s vašim smartfonom ili tabletom i tako ga daljinski kontrolišete ili posmatrate šta snima. Možete direktno da podelite fotografije na društvenim mrežama, spremite ih u cloud ili da ih odštampate na nekom od obližnjih mrežnih Canon foto-štampača.

 

Rezolucija 5184×3456,
18 megapiksela
Senzor APS-C (22.3×14.9 mm), CMOS
ISO Auto, ISO 100-6400, expandable to 12800
Ekran 3″, 920.000 piksela
Video Full HD, MPEG-4, H.264
Kartice SD/SDHC/SDXC

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR