EKOCYCLE Cube, 3D štampač koji koristi reciklirane plastične boce za štampanje

EKOCYCLE Cube, 3D štampač koji koristi reciklirane plastične boce za štampanje

1202
0
PODELI
EkocycleSized

3DSystems, kompanija poznata po svojim 3D štampačima, je predstavila EKOCYCLE Cube, 3D štampač koji koristi materijal napravljen od recikliranih plastičnih boca za štampanje. Biće dostupan u prodaji u drugoj polovini 2014. po ceni od $1.199.

Nažalost, neće biti moguće napraviti vlakno, to jest materijal za štampanje od sopstvenih plastičnih boca, koje korisnik poseduje. Korisnici će morati da kupe materijal za štampanje od 3DSystems-a,  a ovaj materijal je delimično napravljen od recikliranih plastičnih boca. 3DSystems nije objavio cenu ovog vlakna odnosno materijala za 3D štampanje.

EKOCYCLE Cube ima rezoluciju štampanja od 70 mikrona, što je odlična vrednost za 3D štampače namenjene krajnjim korisnicima. Može da štampa objekte zapremine do 6 kubnih inča (blizu 100 kubnih centimetara) i ima dva valjka za štampanje u više boja. EKOCYCLE Cube podržava i Wi-Fi i Bluetooth povezivanje.

Svi kupci ovog štampača će dobiti 25 specijalno kreiranih dizajna objekata za štampanje iz oblasti mode, muzike i tehnologije, a ove dizajne je izabrao will.i.am., poznati reper i muzički producent, koji je sada i chief creative officer 3DSystems-a.

Specijalno vlakno koje se koristi za štampanje je u sastavu 25% napravljeno od recikliranih plastičnih boca. Predstavnik kompanije 3DSystems je izjavio da je teško napraviti visoko kvalitetan materijal za 3D štampu potpuno od recikliranih materijala.

EkocycleSized

Vlakno dolazi u crvenoj, crnoj, beloj i prirodnoj boji. Nije poznato kako izgleda ova poslednja boja. Ovo vlakno bi po kompaniji 3DSystems trebalo da bude veoma trajno i fleksibilno.

EKOCYCLE Cube je najnoviji dodatak EKOCYCLE brendu  proizvoda koji se izrađuju od recikliranih materijala,a koje su kreirali will.i.am i Coca-Cola.

Dizajn EKOCYCLE Cube 3D štampača je baziran na  3DSystems Cube seriji 3D štampača, a posebno je baziran na dizajnu Cube 3 štampača koji košta $999 i koji kreće sa isporukom u julu mesecu.Glavna razlika između ova dva štampača je što EKOCYCLE Cube može da štampa samo sa ovim specijalnim vlaknom delimično izrađenim od recikliranih materijala.

Predstavnik kompanije 3Dystems je rekao da ova kompanija za sada nema nameru da napravi 3D štampač koji može da koristi i standardno vlakno, kao  i ono napravljeno od recikliranih materijala za štampanje.

Šta vi mislite o ovom 3D štampaču?

Izvor: tom’s GUIDE

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR