EA se suočava sa dve tužbe povodom Battlefield 4

EA se suočava sa dve tužbe povodom Battlefield 4

983
0
PODELI
battlefield4lawsuit

EA se suočava sa dve tužbe protiv kompanije  u vezi sa Battlefield 4.

Drugu tužbu je podneo Robbins Geller Rudman & Dowd LLP i kao i u prvoj tužbi, navodi se da su im pale vrednosti akcija i da je to razlog za tužbu,a i da su neki pojedinci prekršili Securities Exchange Act.

Projektovana prodaja od strane EA pre izdavanja Battlefield 4 se takođe dovodi u pitanje. Projekcije koje je EA napravio pre lansiranja igre, podigao je vrednost EA akcija, tvrdi ova tužba i dozvolila EA menadžerima da prodaju akcije po veštački uvećanim cenama,a onda je cena akcija drastično pala zbog toga što se otrkilo da Battlefield 4 ima mnogo problema i bagova.

EA se optužuje da je namerno zavarao investitore tako što je sakrio ili predstavio lažno negativne činjenice o Battlefield 4, najviše one vezane za bagove i probleme sa konektovanjem. Tužbu su podneli svi kupci akcija tokom tzv. “class perioda”, a koji pokriva period od 24. jula 2013. do 4. decembra 2013., a u tom periodu su akcije EA pale za 28% od najviše vrednosti.

Ovo nije bio dobar mesec, za EA, DICE i Battlefield 4, sa čak dve tužbe protiv njih. A razvojni studio DICE je i zaustavio razvoj svih projekata na kojima radi da bi popravio probleme se Battlefield 4, a gameri su sigurno isfrustrirani problemima sa igrom i mnogo njihove dobre volje je istrošeno. Sve u svemu, “epic fail”, što bi rekli za EA i DICE.

Da li vi igrate Battlefield 4 i kakve probleme imate?

Izvor: PCGames

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR