Džepni štampač štampa krećući se po listu papira

Džepni štampač štampa krećući se po listu papira

1807
0
PODELI

Jedan od najambicioznijih Kickstarter projekata sigurno je Mini Mobile Robotic Printer (Mali Prenosivi Robot Štampač), koji će doneti revoluciju na ovom polju. A evo i zašto.

Breaker

Umesto da nosite štampač širok kao list papira, kako bi isti prošao kroz štampač prilikom štampanja, ova mala sprava će štampati direktno na listu papira tako što će se pomerati po njegovoj površini!

Mini Mobile Robotic Printer

Oblik štampača, nalik na pokazivač pravca, omogućava lako postavljanje štampača na papir – samo se postavi u gornji levi ugao papira. Radi na papiru bilo koje veličine, ali standardni “letter” format papira trenutni prototip može popuniti za nešto ispod minuta.

Ugrađeni ketridž sa mastilom obećava štampu oko 1.000 strana pre nego što je potrebna zamena, ali to je sa pretpostavkom da svaka odštampana strana nije kompletno crna. Trenutno je kvalitet štampe ispod proseka – 96×195 dpi, ali će biti unapređen ukoliko i kada Mini Mobile Robotic Printer postane komercionalno dostupan.

Njegovi tvorci trenutno pokušavaju da prikupe 400.000 dolara na Kickstarter Web sajtu kako bi krenuli sa masovnom proizvodnjom, ali postoje određene prepreke kako bi ga učinili dovoljno pouzdanim i preciznim. Primerak se može rezervisati za 180 dolara donacije, ali se mora čekati na isporuku najranije do januara 2015. godine.

Malo je teško radovati se štampaču, ali ovo je prava inovacija na ovom polju i biće prava šteta ukoliko tvorci ne reše sve trenutne probleme.

 

Izvor: Gizmodo

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR