Dropbox planira da zameni vaš hard disk

Dropbox planira da zameni vaš hard disk

881
0
PODELI

U toku prve godišnje razvojne konferencije koja je održana u utorak u San Francisku, kompanija je najavila Dropbox Platformu, novi paket alata koji pojednostavljuje kako aplikacije pristupaju podacima koji su skladišteni na ovom servisu.

Sa Dropbox Platformom, kompanija se nada da će zameniti pamćenje fajlova sinhronizacijom i tako nudeći mogućnost raznim razvojnim timovima da integrišu svoje aplikacije sa ovim servisom, što povlači mogućnost da korisnici koriste Dropbox servis kao svoj hard disk.

Dropbox je objavio svoj Sync API u februaru ove godine, što pojednostavljuje sinhonizaciju fajlova sa Dropbox-om developerima tako što se pozabavljuje komplikacijama poput keširanja i pouzdanosti (ili nepouzdanosti) mreže, tako da se developeri mogu više fokusirati na pisanje koda za specifične aplikacije.

Dropbox Platforma je napravljena iz par ključnih delova, tačnije Sync API, Datastore API i mogućnostima nazvanim Drop-Ins.

Dropbox Saver

Drop-Ins-i su pluginovi koji omogućavaju developerima softvera da implementiraju Dropbox funkcionalnost u njihove Web sajtove. Trenutno Dropbox podržava dva, Chooser i Saver. Chooser dozvoljava Web i mobilnim aplikacijama pristup Dropbox fajlovima. Dok Saver dozvoljava da se fajlovi pamte na vašem Dropbox računu.

Web foto-editor PicMonkey već koristi mogućnosti Chooser-a i Saver-a. Počevši od danas, možete uploadovati svoje slike direktno iz Dropbox-a na ovaj servis i prepravljati ih, a onda pamtiti izmenjene fotografije direktno na svoj Dropbox račun – bez ikakvog skidanja slike na hard disk vašeg računara!

Dropbox ne samo da pamti fajlove, već Dropbox API je u stanju da pamti podatke aplikacija. Tako da možete početi da igrate Plants Vs Zombies na svom iPad-u, a onda možete nastaviti gde ste stali na svom Android telefonu.

Ovu mogućnost developeri igara mogu implementirati tako što će zatražiti od korisnika da se uloguju na svoj Facebook račun. Ipak, ova funkcija se može koristiti za mnogo više tako što automatski radi sinhronizaciju sadržaja između više uređaja.

 

Moramo priznati da ovo zvuči itekako zanimljivo. Clouding se sve više i više razvija. Da li se Vama sviđaju ovakve mogućnosti?

 

Izvor: Mashable

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR