Drone sa kamerom se obrušio na atletičara nakon što je hakovan

Drone sa kamerom se obrušio na atletičara nakon što je hakovan

764
0
PODELI
Zombie-drone

Drone koji je snimao takmičenje u triatlonu je hakovan, nakon čega se srušio na jednog od takmičara. Drone je najverovatnije hakovan pomoću mobilnog telefona.

Drone sa kamerom je snimao Endure Batavia triatlon kada je odjednom izgubljena kontrola nad njim i srušio se sa visine od oko 10 metara na jednog od takmičara po imenu Raiji Ogden. On je pretrpeo povrede glave i zbrunula ga je hitna pomoć pre nego što je odvežen u bolnicu.

Čovek koji je upravljao drone-om sa kamerom, Warren Abrams se sada nalazi u nevolji. Njegova kompanija nije bila sertifikovana za upotrebu drone-ova za ovaj događaj i gotovo sigurno će biti finansijski kažnjena. CASA(Court Appointed Special Advocates) je izjavila da postoje stroga pravila o upravljanju bespilotnim letelicama, koja zahtevaju da letelica bude udaljena od ljudi najmanje 30 metara.

Abrams je priznao da se ranije tokom istog tog dana već desilo da drone izgubi kontrolu i da se sruši, ali je mislio da je to bila slučajnost. Abrams je rekao da je ovo hakovanje bilo sa namerom i da će biti teško dokazati ko je odgovoran, jer se uobičajeni pametni telefon mogao iskoristiti da se uradi channel hop.

Predsednik Geraldton Triathlon kluba, Simon Teakle, je izjavio da će se sprovesti puna istraga o tome kako se ova nesreće desila i ko je tačno odgovoran.

bilde drone

Izgleda da drone-ovi mogu da napadnu bilo koga i bilo gde sada 🙂 Šta vi mislite?

Izvor: Fudzilla

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR