Detektori za sarkazam na Twitteru olakšavaju život američkim špijunima :)

Detektori za sarkazam na Twitteru olakšavaju život američkim špijunima :)

664
0
PODELI
cia watch twitter

Detektori za sarkazam na Twitteru će izgleda olakšati posao američkim tajnim službama 🙂 Američki špijuni žele da postave filtere za sarkazam na Twitteru, a razlog je to što im je dosadilo da gube vreme na pregledanje gomile ironičnih komentara koju zvuče kao terorističke pretnje.

Amerikanci izgleda imaju ogromnih problema da prepoznaju ironiju i sarkazm 🙂 Ovo košta američke špijunske i obaveštajne službe čitavo bogatstvo, jer izgleda ne umeju da razlikuju stvarne pretnje smrću od ironičnih komentara.

Pored američkih carinika i službe za imigraciju teško je naći osobe sa manje smisla za humor od američkih špijuna. Postoje informacije da Talibani otkrivaju CIA agente koji su tajno ubačeni u njihove redove tako što pričaju šale i gledaju ko će da ih shvati ozbiljno 🙂

Iz ovog razloga Američka tajna služba (US secret service) dizajnira softver koji bi trebalo da može da detektuje sarkazm i lažne terorističke pretnje. Ovaj sistem bi trebalo da razlikuje loš pokušaj humora i sarkazma od potencijalne stvarne pretnje koja je postavljena na internet.

U izjavi za Washington Post, predstavnik američke tajne službe je rekao da ovaj softver treba da im pomogne da povećaju svoj online uticaj,  kao i da lakše rešavaju žalbe koje mogu da dobiju. Američki obaveštajci izgleda misle da će imati više uspeha u otkrivanju pravih pretnji, ako  automatizuju njihov proces nadgledanja društvenih mreža na internetu umesto da stvarno razviju i istreniraju svoj smisao za humor. Da li je ovo inteligentan pristup problemu, procenite sami 🙂

Izvor: Fudzilla

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR