Dell pravi najtanji tablet računar na svetu

Dell pravi najtanji tablet računar na svetu

801
1
PODELI

Dell Venue 8 7000 Series će biti veoma poseban tablet. Debljine samo 6mm, ovaj Android tablet sa Atom procesorom prestigao je sve ostale modele u trci za najtanji tablet na svetu.

Breaker

Okvir oko ekrana na Venue 8 modelu skoro da ne postoji, osim na jednoj strani gde je nešto manji od 2.5cm, jer su tu smešteni zvučnik i prednja kamera. Sličan pristup je imao i Sharp sa svojim Aquos Crystal pametnim telefonom.

Dell Venue 8 7000 02

 

Majkl Dell je na Intel Developer sajmu demonstrirao Venue 8 model. Krenuće sa prodajom “za vreme praznika” i biće prvi tablet koji će imati Intel RealSense tehnologiju za mapiranje dubine fotografije, koja je bila u fokusu pažnje na navedenom predstavljanju. Koristeći tri kamere na zadnjoj strani tableta, foto tehnologija kompanije Intel omogućava refokusiranje nakon slikanja fotografije, kao i ostale funkcije koje se mogu postići merenjem dubine, poput preciznog merenja prostora i selektivno onemogućavanje boje u zavisnosti od razdaljine.

Aluminijumsko unibody kućište i OLED displej doprinose maloj debljini Venue 8 modela, ali i celokupno impresivnom izgledu. Displej od 8.4 inča zaista obećava, jer ima Quad HD (2.560 x 1600) rezoluciju koja pruža veoma oštru sliku odličnog kvaliteta. Ta visoka rezolucija nije puno značila na dijagonali od 5.5 inča (LG G3, na primer), ali na većem ekranu Dell Venue tableta može da napravi veliku razliku.

Izgleda da će Dell Venue 8 biti izuzetno zanimljiv model tableta, ali još uvek nije poznata cena, a ni tačan datum izlaska.

 

 

Izvor: The Verge

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR