Šuška se o mogućem projektu System Shock 3

Šuška se o mogućem projektu System Shock 3

847
0
PODELI

Pre samo mesec dana Night Dive Studio, grupa iza Sistem Shock Enhanced Edition, najavljuje je razvoj  klasičnog FPS-a Sci-Fi i RPG-a tj. Sistem Shock 3. Da li će System Shock 3 imati tri osnovna aspekta kao iz prethodna dva serijala? “Videćemo!” Ako bude imao, to bi ovako izgledalo po aspektima:

 

Prvi aspekt je čisto akcioni. Kao i kod svake klasične FPS pucačine, igraču su na raspolaganju oružja, koja su u ovom slučaju podeljena u četiri grupe: standardna, energetska, teška i egzotična. Njihova funkcija je kristalno jasna – ubij ili ćeš biti ubijen. Drugi aspekt je avanturističko-logički. Pored klasičnih zagonetki vezanih za upotrebu predmeta na pravom mestu, u ovaj segment igre uključene su specifične aktivnosti kao što su: hakovanje kompjuterskih i alarmnih sistema, hemijska istraživanja nepoznatih objekata organskog i neogranskog porekla, održavanje, modifikacija, opravke svih vrsta oružja, itd. Treći i verovatno najzanimljiviji aspekt jesu psihičke sposobnosti (uticaj na predmete i živa bića pomoću mentalne energije), koje su razvrstane u nekoliko kategorija i koje igrač razvija po svom nahođenju.

 

Warren Spector, jedan od najuticajnijih game dizajnera, koji stoji iza naslova kao što su Ultima Underworld, Deus Ex i System Shock 1 i 2, pridružio se razvojnom studiju i njihovom projektu System Shock 3.

Osim što radi na Underworld Ascendant, Warren Spector će predvoditi projekt System Shock 3, za koji kaže da mu je rad na oba naslova (System Shock 1 i 2) bio jedno od najboljih iskustava u karijeri, pa da jedva čeka raditi na trećem naslovu.

 

 

Izvor: PCGamer

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR