CREO Mark 1, prvi smartfon indijske kompanije

CREO Mark 1, prvi smartfon indijske kompanije

836
0
PODELI

CREO, startap kompanija iz Bangalora, prestavila je svoj prvi smartfon za Indijsko tržište, pod nazivom CREO Mark 1. Očekivano, Mark 1 je flegšip uređaj ove kompanije, pa dolazi sa svim mogućim opcijama, ali glavni fokus kompanije CREO je na softveru.

Breaker

Telefon dolazi sa FUEL OS sistemom, koji je zasnovan na Androidu. Ima mogućnosti poput Sense, univerzalnog pretraživača koji može da pretražuje bilo šta na telefonu, Echo, koji predstavlja jednu vrstu govorne pošte koja funkcioniše sa bilo kojim mobilnim provajderom, Retriever, koji šalje imejl vama ukoliko neka druga SIM kartica bude ubačena u telefon, pametno preusmeravanje sa jedne SIM kartice na drugu u slučaju nedostupnosti, menadžer obaveštenja i podeljeno SMS sanduče za privatne i poslovne kontakte.

CREO Mark 1 02

Glavna prodajna priča kompanije CREO je “Novi telefon svakog meseca” inicijativa, u okviru koje će kompanija svakog meseca ažurirati telefon novim mogućnostima. A unapređenja će biti zasnovana na predlozima i kritikama zajednice.

Što se tiče hardvera, Mark 1 ima Gorilla Glass 3 zaštitu na prednjoj i zadnjoj strani i metalni okvir. Na prednjoj strani je ekran od 5.5 inča QHD rezolucije, a pokreće ga MediaTek Helio X10 čipset sa 3GB RAM i baterija od 3100mAh.

CREO Mark 1 03

Telefon na poleđini ima kameru od 21Mpix sa Sony IMX230 senzorom, mogućnošću snimanja 4K videa i 120fps slow-motion snimanje. Na prednjoj strani je kamera od 8Mpix sa mogućnostima poput 3D fotografija, Live Photo mod i mod za ulepšavanje.

CREO Mark 1 04

CREO je organizovao servisnu mrežu od 106 centara u 96 gradova, koja će se uskoro dodatno proširiti. Možete četovati i sa korisničkom podrškom unosom “CREO Support” u navedenu Sense pretragu.

CREO Mark 1 će biti dostupan za poručivanje putem web sajta kompanije po ceni od 300 dolara.

 

 

Izvor: GSMArena

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR