Cortana, Microsoftov digitalni asistent

Cortana, Microsoftov digitalni asistent

973
0
PODELI
2448574-cortana1

Microsoftova Cortana bi trebalo da bude lični digitalni asistent, i konkurencija za Siri od Apple-a i Google Now servise. Microsoft je zasad nije zvanično najavio, ali postoje dosta dokaza da Cortana postoji.

Neki gameri sigurno znaju da je Cortana pozajmila ime od lika iz Halo serijala igara,a ona je u Halo bila hologram veštačka inteligencija. Glumica Jen Taylor koje je davala glas Cortani u Halo igrama će verovatno davati glas i digitalnom asistentu Cortana.

Cortana servis za Windows Phone bi trebalo da može da uči i da se adaptira, i moći će da vas oslovljava po vašem imenu ili nadimku. Moći će da za vaš izvršava razne zadatke,  recimo komandom “probudi me u 7 ujutru” će podesiti alarm za vas.

Cortana bi trebalo da bude opcioni servis i nećete morati da je koristite ako ne želite. Da bi koristili Cortanu, obavezno će vam trebati Microsoft nalog, koji bi zvanično trebalo da zameni Bing.

Cortana bi trebalo da se pojavi kao deo Windows Phone 8.1 krajem marta ili početkom aprila. Podrška za druge Microsoft uređaje kao što su računari pod Windowsom i Xbox konzole bi mogla da usledi kasnije.

Pogledajte video snimak koji se pojavio na sajtu UnleashThePhones.com, a koji izgleda prikazuje kako Cortana izgleda, samo joj fali glas:

Šta mislite o Cortana servisu?

Izvor: Gamespot

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR