Čitač kartice „Square Reader” lansiran na tržištu Australije

Čitač kartice „Square Reader” lansiran na tržištu Australije

1274
0
PODELI

Kompanija Square pokrenula je novi proizvod u Australiji. U pitanju je mali uređaj tj. čitač kartice kvadratnog oblika koji se povezuje sa telefonom ili tabletom i omogućava obradu kreditnih i debitnih kartica za plaćanja.

Breaker

Ovaj čitač se povezuje na iOS i Android uređaje putem priključka za slušalice, i omogućava brz i jeftin proces obrađivanja uplata na australijskim bankovnim računima. Uređaj košta 19$, a jedna transakcija se naplaćuje 1.9%, bez obzira na karticu koju koristite. Square Reader-u se raduju korisnici American Express, Visa i MasterCard kartica.

Square Reader

Jack Dorsey (direktor Twitter-a) u saradnji sa Jim McKelvey, osnovao je kompaniju Square 2009. godine u San Francisku u pokušaju da unapredi sistem plaćanja. Pojavili su se pre četiri meseca u javnosti na Njujorškoj berzi, pod skraćenicom „SQ“.  Square Reader predstavlja njihov drugi proizvod na tržištu, prethodnik je bio Square Register.

Jack je odlučio da sedište kompanije preseli u Australiju. „Australija je uvek imala uzbudljivije tržište za Square sa skoro 2 miliona malih i srednjih preduzeća, visokim stepenom usvajanja pametnih telefona/tableta i jakim preduzetničkim zajednicama“ – izjavio je menadžer Ben Pfisterer.

Square Reader

Vezali su se za gomilu domaćih preduzeća, postavljajući sa kao kompanija koja podržava manja preduzeća. Dorsey je napisao u mejlu: „Sa predstavljanjem Square Reader-a  u Australiji utičemo na osnaživanje lokalnih prodavaca sa alatima koji su im potrebni za početak, rad i rast poslovanja“.

U Australiji se suočavaju sa velikom konkurencijom na tržištu: Paypal, Braintree i lokalni Mint Payments i Tyro Payments, ali Jack je spreman za pristojnu bitku!

Izvor: mashable

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR