Četkica za zube sa kofeinom

Četkica za zube sa kofeinom

996
0
PODELI
Cetkica-za-zube-s-kofeinom_VIDIClanakNaslovna

Poznata kopmanija Colgate-Palmolive predala je patentni zahtev za novi tip četkice za zube.

Colgate je patent zamislio tako da se na četkice za zube postavljaju setove sa ukusima, pa čak i lekovima. Na taj način četkica za zube bi mogla sadržati kofein, ali i lek protiv glavobolje.

U patentnom zahtevu Colgate opisuje tehnologiju koja omogućava da se na standardne četkice za zube dodaju hemijski spojevi koji se tokom upotrebe polako otpuštaju, pa biste tako tokom pranja zuba mogli uživati u ukusima mentola, jabuke, kafe, čokolade, a svaki set bi bio dizajniran u obliku koji odgovara vrsti ukusa, pa bi predstavljao čistač jezika sa suprotne strane od dlačica četkice. Colgate navodi kako će se tokom svakodnevne upotrebe supstance na četkici  zadržavati 3 meseca.   

  cetkice_VIDIClanakVelika

Patent dalje navodi kako bi ovaj sastav mogao predstavljati značajnu pomoć u oralnoj higijeni, a hemijski spojevi koji bi se koristili mogli bi sadržati i lekovite supstance. Kao primer se navodi stvar pod imenom capsaicin koja se nalazi u chilli papričicama. Ona ima svojstva dezinfekcije i masaže usne šupljine, a takođe je poznata i kao prirodno sredstvo za smanjivanje bolova.

 cetkica-patent_VIDIClanakVelika

Da li je ovo samo novi marketinški način za povećanje prodaje četkica za zube ili ne? Činjenica je da se sva ta sredstva i ukusi mogu dodavati pastama za zube koje Colgate i onako već proizvodi. 

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR