Četiri hakera optuženi za hakovanje kompanija Valve, Activision i Microsoft

Četiri hakera optuženi za hakovanje kompanija Valve, Activision i Microsoft

864
0
PODELI
Valve

Četiri hakera, starosti između 18 i 28 godina, su optuženi za seriju napada, čija je posledica bila što su rano procurele na internet verzije igara COD Modern Warfare 3 i vojnog simulatora iz Zombie Studios, kao i rano objavljivanje detalja o Xbox One konzoli. Dvojica od 4 optuženih hakera iz Kanade i Amerike su se već izjasnili da su krivi, dok se o preostala dva iz Amerike još vrši istraga.

Ova grupa od četiri hakera se suočava sa optužnicom u 18 tačaka, a među njima su: kompjuterska prevara, kršenje autorskih prava, prevara sa poštom, krađa identiteta i krađa industrijskih tajni. Američko pravosuđe je izjavilo da je ova grupa odgovorna za krađu intelektualne svojine u vrednosti od 100 miliona dolara.

Prema priloženim dokazima, ova četiri hakera su odgovorni za navodno hakovanje kompanija: Microsoft Corporation, Epic Games, Valve Corporation, Zombie Studios, kao i Američke vojske. Specifično se pominju Xbox One, igra Gears of War 3 i vojni simulator koji je napravio Zombie Studios. Nije tačno navedeno koji podaci su ukradeni hakovanjem Valve-a. Ova grupa hakera je informacijama pristupila preko SQL ubacivanja i ukradenih logova.

Pored ova četiri hakera iz Severne Amerike koji su optuženi, Australijski haker SuperDaE je takođe optužen po Australijskom zakonu za njegovu umešanost u ove napade. SuperDaE je preuzeo odgovornost za seriju napada sličnih ovim prethodno navedenim, uključujući i navodnu prodaju Xbox One dev kit-a. Postao je slavan prošle godine, kada mu je u kuću upala Australijska policija.

Šta vi mislite o ovim hakerskim napadima i optužnicama?

Izvor: PC Gamer

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR